Politika

Pozitivna u Beču: Prioritet borba protiv korupcije na visokom nivou

1504pozitivnaviennaok
D
elegacija Pozitivne Crne Gore nastavila je danas susrete tokom zvanične posjete stranci Zelenih u Austriji.

Pozitivna u Beču: Prioritet borba protiv korupcije na visokom nivou
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika, generalni sekretar Zelenih Stefan Valner susreo se sa Goranom Tuponjom, članom Predsjedništva Pozitivne Crne Gore. Tokom susreta razmijenjena su značajna iskustva u organizaciji i strukturi stranke, kao i u unaprijeđenju i jačanju  izbornih kampanja.

„Valner je u razgovoru kazao da je borba protiv korupcije na visokom nivou jedna od najznačajnijih aktuelnih tema politike Zelenih i prenio iskustva vodeće uloge njenih  parlamentaraca u okviru istražnog odbora u austrijskom parlamentu“, ističe se u saopštenju.

Delegacija Pozitivne  sastala  se i sa Medlajn Petrovic, dugogodišnjom poslanicom stranke Zelenih, trenutno predsjednicom kluba Zelenih u Donjoj Austriji i  poslanicom u regionalnoj skupštini Donje Austrije.

-Tom prilikom članovi delegacije su razgovarali o životu građana u ruralnim oblastima i razvoju politike, razvoju poljoprivrede, proizvodnje, zdrave hrane, i pitanjima mladih. Petrovic je delegaciji prenijela iskustva Zelenih iz oblasti ekonomije, komunikacije i drugih, koje su od značaja za svakodnevni život građana Austrije- navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Pozitivne sastaće se sjutra sa poslanicima Zelenih u austrijskom Parlamentu i odbornicima Zelenih u Skupštini grada Beča.

Portal Analitika