Region

Mostar: Trudnica povrijeđena u eksploziji automobila

15eksplozijaok
J
edna trudnica zadobila je povrede u eksploziji nepoznate naprave podmetnute pod automobil u centru Mostara. Policija je ubrzo nakon eksplozije ogradila mjesto nesreće i započela uviđaj. Eksplozija se dogodila jutros oko 7:55 sati u ulici Leopolda Mandića. Eksplozivna naprava je aktivirana na vozilu BMW 5. Kako saznaje agencija Anadolija, u trenutku eksplozije vozilo je bilo u pokretu.

Mostar: Trudnica povrijeđena u eksploziji automobila
Portal AnalitikaIzvor


Prema prvim policijskim saznanjima, eksplozivna naprava, koja je najvjerovatnije bila postavljena ispod vozila, aktivirana je neposredno nakon pokretanja BMW 5.



Vozilom je upravljao P.G., a automobilu su prilikom eksplozije bile i njegova trudna supruga, kao i njena majka.



U eksploziji je povrijeđena trudnica, ali, prema prvim informacijama, nije životno ugrožena. Ona je ubrzo po eksploziji prebačena u mostarsku bolnicu.



Vozač i njegova tašta nisu povrijeđeni, ali su pretrpjeli šok. Stradalih nije bilo.



U toku je uviđaj kojeg sprovodi kantonalna tužiteljka Eldina Bijuk i pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).



PR MUP-a Srećko Bošnjak je dodao da je policija ubrzo nakon eksplozije ogradila mjesto nesreće i sprovodi uviđaj.



Vlasnik vozila nije poznata ili politički aktivna osoba.



U januaru ove godine u Mostaru su zabilježena još dva incidenta s eksplozivnim napravama.



Dva sata nakon ponoći 14. januara u dvorištu Gradske vijećnice eksplozijom je srušen spomenik pripadnicima Armije BiH. Počinioci još nisu pronađeni.



Sedam dana kasnije ispred ugostiteljskog objekta Bonkampo na mostarskom Bulevaru pronađena je i demontirana eksplozivna naprava.

tekst i foto: aljazeera.net

Portal Analitika