Region

Nova pjesma i spot Zabranjenog pušenja o sarajevskom Romeu i Juliji

0704-Bosko-i-Admira
K
ultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje snimio je spot za pjesmu "Boško i Admira", ljubavnu priču o dvoje mladih koji su nastradali u ratu.

Nova pjesma i spot Zabranjenog pušenja o sarajevskom Romeu i Juliji
Portal AnalitikaIzvor

Pjesma "Boško i Admira" je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma grupe Zabranjeno pušenje čije objavljivanje je planirano za septembar 2013. godine. Pjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti, prenosi portal Klix.ba.

Dok su zajedno pokušavali da napuste opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18. maja 1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo, dok je drugi metak pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog ubijenog momka, zagrlila ga i izdahnula.

"Pomalo tamni priča o Bošku i Admiri, stoga smo odlučili snimiti pjesmu. Ona je ujedno i neka nada za našu zemlju da u toj priči nađemo izlaz. Sama ideja je simbolična i metaforična, a govori o tome da je ljubav uistinu ispred svega“, kazao je Sejo Sekson za Klix.ba

On je dodao da je snimanje spota bilo nevjerovatno iskustvo i zbog izuzetnog reditelja koji je i sam duboko ušao u tu priču i mjesecima radio na spotu, sa željom da pronikne u svaki detalj.

Sekson je dodao da vjeruje da će energija i ljubav prikazani u spotu biti primjetni, i dodao da su pjesma i spot urađeni uz odobrenje Boškovih i Admirinih roditelja.

„Kada sam se sreo s njima imao sam veliku tremu, ali oni su, zaista, odmah pristali i dali svoju podršku. Ja sam sve ovo iz srca radio i vjerujem da će dirnuti Sarajlije, ali i mnoge ljude u BiH i nadam se da se neće završiti na tim granicama, jer ovo je svjetska priča", rekao je Sejo Sekson.

Autori pjesme "Boško i Admira" su Mario Vestić, Sejo Sekson i Toni Lović. Producenti pjesme su Toni Lović i Sejo Sekson. Spot je sniman od 20. do 23. marta u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Ajli Hamzić (Admira) i Junuzu Elkazu (Boško).

Foto: klix.ba

Portal Analitika