Fudbal

ENGLESKI MEDIJI: Remi iz kojeg samo Crna Gora izlazi uzdignute glave!

BBCCGENG
Engleski mediji opširno izvještavaju o sinoćnjoj utakmici Engleske i Crne Gore. U svim izvještajima se navodi da je Crna Gora bila bliža pobjedi i apostrofira izvanredna atmosfera na tribinama.

''Meč potpuno različitih poluvremena, iz kojeg samo Crna Gora izlazi uzdignute glave“, bile su riječi novinara BBC-ja nakon remija Crna Gore i Engleske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Drugo poluvrijeme za pamćenje ‘’hrabrih sokolova’’ koji su uz malo sreće mogli i do tri boda.

ENGLESKI MEDIJI: Remi iz kojeg samo Crna Gora izlazi uzdignute glave!
Portal AnalitikaIzvor

‘’Za potpuno napadačku formaciju Crne Gore Engleske nije imala odgovor. U prvom poluvremenu „Albion“ je osvajao loptu upravo na polovini Crne Gore, u nastavku su bili suočeni sa pravim „stampedom“ crnogorskih asova’’, piše BBC.

Dejli Miror piše da je Crna Gora ta koja je imala spremnu reakciju, igrala smjelije, bila spremna na rizik. Ovaj list donosi naslov ‘’Crne planine, crna sudbina’’ i „Drugorazredno“.

‘’Crnogorci su uspjeli da, na briljantan način, vrate konce sudbine u svoje ruke, a sada znaju da ih remi na Vembliju vjerovatno vodi na Svjetsko prvenstvo. Možda smo se Brnoviću smijali prethodnih dana, ali je na kraju bio u pravu. Engleska je igru zasnivala na dugim loptama i igrala u strahu! Prijetila je Engleska do kraja, postigla lijep gol na startu, ali biti dobar u igri iz prekida nije put do Mundijala’’ piše taj list.

oktajms2Uticajni Tajms ne krije da je razočaran ishodom utakmice.

- Bilo je kao da gledate neki stari film po ko zna koji put pokušavajuci da ubjedite sebe da ce se ovog puta završiti drugacije, a znate da neće, piše Tajm  u komentaru utakmice.

Telegraf donosi naslov ‘’Od heroja do nule’’, i ističe da su Englezi bili inspirisani u prvom a potpuno sputani u drugom poluvremenu, i da su se gosti izgubili u grotlu stadiona pod Goricom.

‘’Gardijan’’ u prvi plan stavlja sjajne reakcije selektora Branka Brnovića na poluvremenu.

‘’Branko Brnović bio je taj koji je vukao hrabre poteze, iznenadio sa Vučinićem na desnoj strani od starta, možda pogriješio sa tim ali bio brz u reakciji. „Avanturista“ Brnović je ubacio trećeg napadača Damjanovića već na poluvremenu, a četvrtog, Delibašića, neposredno prije gola! A Hodžson će, možda, tu lekciju tek shvatiti kad odgleda snimak meča.’’

Dejli Mejl žali za penalom nad Velbekom koji je dobio je žuti karton za simulaciju, a u tekstu, uz fotografiju koja pokazuje da je bilo kontakta između igrača, piše da „je to trebao biti penal, koji bi kod rezultata 1:0 riješio meč“.

Engleski San (The Sun) stavio je zanimljiv naslov ''Dam It'' (Dođavola), aludirajući na gol Damjanovića za izjednačenje!

Španska Marka donosi naslov ''Crna Gora se odbranila od Engleske'' i piše da su Balkanci zadržali lidersku poziciju nakon remija sa Engleskom.

Francuski L'Ekip ima naslov ''Crna Gora odoljela Engleskoj'' i ističe da je najmanja balkanska država uspjela da sačuva prvu poziciju i uveća šanse za plasman u Brazil. Francuzi istuči da je Crna Gora zasluženo uzela bod.

Portal Analitika