Politika

Vuksanović na čelu Uprave inspekcija

15-bozidar-vuksanovic

Vlada je imenovala bivšeg direktora Uprave policije i funkcionera DPS-a Božidara Vuksanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove. Vuksanović je na čelo Uprave policije došao u decembru 2011. godine i na toj poziciji je zamijenio Veselina Veljovića, piše dnevna štampa.

Vuksanović na čelu Uprave inspekcija
Portal AnalitikaIzvor

Vuksanović je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista. U političkoj karijeri bio je poslanik u Skupštini Crne Gore u tri mandata, predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, direktor Uprave Carina i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Sekretar Sekretarijata za sport opštine Podgorica, Generalni sekretar Olimijskog komiteta Crne Gore i Generalni sekretar Saveza organizacija fizičke kulture.



U njegovoj biografiji stoji i da je nosilac šest medalja na prvenstvima Evrope u karateu i medalje na Svjetskom prvenstvu. Dva puta bio je i prvak Balkana.



Mjesto direktora Uprave za inspekcijske poslove do sada je pokrivao Aleksandar Moštrokol.



Vlada je imenovala direktoricu Agencije za zaštitu životne sredine Daliborku Pejović za državnog sekretara Ministarstva turizma i održivog razvoja.



foto: spisak.me

 

Portal Analitika