Politika

DEDEIĆ: Lekić da se izjasni o pravima Srba, srpskoj crkvi i jeziku

1303okdobrilllo
S
rpska lista ponovo traži od Miodraga Lekića da se precizno izjasni povodom tri važne stvari – poštovanja i unapređenja kolektivnih prava srpske nacionalne zajednice; odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno pokušaju da se napravi tzv. Pravoslavna crkva u Crnoj Gori i oslobađanju srpskog jezika iz okova stravičnog mutanta - Crnogorskog/srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika, kazao je u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika Dobrilo Dedeić predsjednik Srpske liste.

DEDEIĆ: Lekić da se izjasni o pravima Srba, srpskoj crkvi i jeziku
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, s obzirom da je onima koje zanima borba protiv korupcije i ničim zaslužena supremacija crnogorske nacije, programski udovoljio, red je da se odredi i prema nama koje zanimaju teme koje su ne manje životne i bolne.

Srpski birači moraju imati čist račun s Miodragom Lekićem. Ljubav za ljubav, poštovanje naših prava, poboljšanje statusa i odjeljenja na srpskom jeziku, za podršku. Pride, sve i da čovjek vjeruje nezavisnom kandidatu, kako da vjeruje njegovom okruženju?

Kako da vjeruje Predragu Bulatoviću koji je izgubio zajedničku državu koja je najveći ideal svih generacija Srba? Čime nas je zadužio Nebojša Medojević, sem progonom srpskog jezika iz Ustava i medijskim napadima na mitropolita?

Da li je Andrija Mandić Srbima obezbijedio dvojno državljanstvo, proporcionalnu zastupljenost ili školovanje na maternjem jeziku?

Lekić nažalost ćuti o pravima Srba i pokazuje da je igračka u rukama stvarnog lidera Fronta Nebojše Medojevića i kompanije.

Nesporno je da na takav način može dobiti podršku Srba kojima je ,,ispran'' mozak građanističkom hipnozom koju fabrikuju i odašilju u političku imaginaciju pojedini mediji. Interese birača kojima su prava Srba na prvom mjestu nije zadovoljio, niti im se obratio.

Da ne bude spora i da budem vrlo precizan, imamo najbolju namjeru da podržimo Lekića ukoliko ispoštuje potrebe našeg naroda. Vujanovića podržati nećemo.

Ako nas Lekić i dalje bude posmatrao kao topovsko političko meso – pozvaćemo Srbe na bojkot. Pravedno je da se Crnogorci sami raskusuraju za devedesete, da dokažu ko je veći suverenista među njima i ko će bolje ugnjetavati Srbe, zaključio je Dedeić.

 

 

Portal Analitika