Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • VUJANOVIĆ: Lekiću praštam vrijeđanje, LEKIĆ: Fašisoidno je reći da unionista ne može biti predsjednik Crne Gore

VUJANOVIĆ: Lekiću praštam vrijeđanje, LEKIĆ: Fašisoidno je reći da unionista ne može biti predsjednik Crne Gore

vujanoviclekic
P
redsjednički kandidat Filip Vujanović poručio je sa tribine u Danilovgradu da je siguran da će funkciju šefa države obavljati i u narednom mandatu, jer je u prethodnom ispunio sva obećanja.Vujanović ostaje pri stavu da će i dalje voditi pozitivnu kampanju, ali, kaže, na prozivke protivkandidata mora odgovoriti.

VUJANOVIĆ: Lekiću praštam vrijeđanje, LEKIĆ: Fašisoidno je reći da unionista ne može biti predsjednik Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na poruku njegovog protivkandidata Miodraga Lekića, koji je rekao da ga Vujanović i DPS mogu mrzjeti jer mu u karijeri ne mogu naći nijedan detalj koji ukazuje na korupciju i mafijaske poslove, Vujanović odgovara:

"Nikada nikoga nijesam mrzio niti ću. Obećao sam da ću voditi  pozitivnu kampanju, i vodiću takvu kampanju. Braniću se samo u zaštiti moga dostojanstva. Ja ću u ime vas gledati poslanika Lekića narednih pet godina kao predsjednik pravo u oči, mirne savjesti, bez mržnje, znajući da sam oprostio ono što je lično vrijeđanje. Neka mu je prosto, izgubiće ubjedljivo", poručio je Vujanović.

On je poručio Lekiću da će ga i narednih pet godina, sa predsjedničkog mjesta, gledati pravo u oči mirne savjesti.

"Ispunio sam obećanje da ćemo Crnu Goru afirmisati u međunarodnoj zajednici, dobrosusjedskim odnosima, da ću biti predsjednik svih građana, i ispunio sam obećanje da ću podržati evroatlanske integracije", saopštio je Vujanović.

Ipak, u vođenju države, kaže Vujanović, prioritet mu je bila i ostaće kaže vladavina prava.

"Moj protivkandidat me svuda pita šta sam ja učinio u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ja mu ne odgovaram jer to svi znaju, jer mene svi znaju, učinio sam sve da Crna Gora bude država vladavine prava", poručio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je Danilovgrađanima obećao još veće investicije koje će poboljšati infrastrukturu tog grada i unaprijediti kvalitet života.

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić, odgovorio je u ponedjeljak uveče, na izbornoj tribini u Beranama na, kako je naveo, optužbe da ne može biti predsjednik Crne Gore jer je bio za zajedničku državu sa Srbijom.

Lekić je, kako je kazao, podsjetio na političku prošlost Filipa Vujanovića.

"Vujanović - ovih dana perjanica, junak, prvoborac nezavisne Crne Gore, je čovjek koji je dugo zastupao potpuno suprotnu opciju“, rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima imao je pravo da zastupa i jedno i drugo, ali otkud mu pravo da napada ljude koji su bili za zajedničku državu.

On je kazao da je Vujanović saopštio jednu politički tešku, "čak fašisoidnu postavku, stav, da neko ko je bio za državnu zajednicu ne može biti predsjednik države, a to je pola Crne Gore“.

"Možete misliti težinu jedne takve izjave“, ocijenio je Lekić u Beranama.

 

Portal Analitika