Politika

Milić: Nepovjerenje u izborni proces je posljedica zloupotreba


srdja
U
Crnoj Gori ne postoji povjerenje u izborni proces, a takvo stanje posljedica je zloupotreba državnih resursa, pritiska na građane, i brojnih drugih zloupotreba partija na vlasti, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

Milić: Nepovjerenje u izborni proces je posljedica zloupotreba
Portal AnalitikaIzvor

Milić je danas, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu za proširenje Evropske komisije, Dirkom Langeom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, posebno o oblasti vladavine prava i ustavne promjene u pravosuđu.

“Milić je ponovio posvećenost SNP jačanju vladavine prava, ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa, unapređenju miljea i sposobnosti države da se suoči sa negativnim posljedicama koje zaustavljaju otvaranje pregovora”, kaže se u saopštenju.

On je, dodaje se, naveo da je zabrinut zbog činjenice da Upravni sud nije poništio nezakonito donesene odluke Skupštine Opštine Andrijevica, koje su, dodaje se, za posljedicu imale raspisivanje prijevremenih izbora u toj opštini, kao i zbog okolnosti da Vrhovni sud još nije odlučio po zahtjevu SNP-a za preispitivanje presuda Upravnog suda vezano za slučaj Andrijevica.

“Milić je takođe ukazao da u Crnoj Gori ne postoji povjerenje u izborni proces. Takvo stanje posljedica je zloupotreba državnih resursa, pritiska na građane, i brojnih drugih zloupotreba partija na vlasti, što dokazuju i informacije vezane za aferu Snimak“, dodaje se u saopštenju.

To, kako je naglasio, za SNP nije novina, “jer se zloupotrebe sprovode u dužem periodu, i izbornim ciklusima, naročito od referenduma do danas, o čemu je SNP i podnosila veliki broj inicijativa ka nadležnim državnim organima“.

Milić je ponovio da je time regularnost izbora i dovedena u pitanje.

“Sve to zahtijeva puno angažovanje državnih organa uključujući i parlament i njegove kontrolne mehanizme“, zaključio je Milić. (Mina)

 

 

Portal Analitika