Politika

Vujanović: Očekujem veću podršku nego na prošlim izborima

0703vujanovic
Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kazao je danas da će i u narednom mandatu biti posvećen poboljšanju kvaliteta života svih građana, ekonomskom napretku Crne Gore i ubrzanju integracija u Evropsku uniju i NATO.

Vujanović: Očekujem veću podršku nego na prošlim izborima
Portal AnalitikaIzvor

„Moj dosadašnji mandat bio je posvećen dobru Crne Gore i svih građana, a naredni će biti nastavak takve politike uz ostvarenje novih dostignuća, prije svega u sferi integracionih procesa i ekonomskog razvoja Crne Gore“, rekao je Vujanović Radiju Danilovgrad.

On je istakao da je bolji život svih građana vizija Crne Gore za koju se zalaže, zbog čega očekuje veću podršku nego na prošlim predsjedničkim izborima.

„Na ovim izborima imam potrebu da dobijem podršku građana za ono što sam radio. Po mom uvjerenju, radio sam za dobro svih građana i za dobro Crne Gore kao države. Radio sam za dobro svih građana, ne razlikujući ih po vjeri, naciji i partijskoj pripadnosti. Postupao sam kao predsjednik svih građana i mislim da se to svuda osjećalo“, kazao je Vujanović.

On je poručio da će i u narednom periodu biti posvećen ekonomskom razvoju Crne Gore i promociji naše države kao atraktivne destinacija za ulaganja.

„Smatram da treba afirmisati preduzetništvo u cjelini, dati mogućnost za zapošljavanje u mala i srednje preduzeća i to će biti jedan važan dio mog angažmana u narednom periodu. Mislim da nas očekuje period snažnog ekonomskog oporavka, bržeg privrednog razvoja uz uslov da idemo ka novim investitorima i razvojnim projektima“, istakao je Vujanović.

On je podsjetio da je uvijek promovisao Crnu Goru kao državu koja se zalaže za dobrosusjedske odnose i koja je pouzdan partner međunarodnoj zajednici.

„Promovisao sam međunacionalni i međuvjerski sklad Crne Gore, kao i antifašizam kao njenu posebnu vrijednost koja se prepoznaje i cijeni na brojnim adresama“, saopštio je Vujanović.

Naglasio je da je jedna glavnih obaveza Crne Gore da sačuva dinamiku evropskih i evroatlanskih integracija i izrazio očekivanje da će Crna Gora, tokom Irskog predsjedavanja EU, otvoriti i zatvoriti još dva pregovaračka poglavlja.

„Za nas je posebno važno poglavlje koje se odnosi na javne nabavke, kako bi i u toj oblasti ispunili najveće evropske standarde. To bi bio novi doprinos vladavini prava i borbi protiv korupcije“, istakao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je kazao da, kada su u pitanju integracije u NATO, posebno treba ukazivati na ekonomske i političke benefite tog procesa.

„NATO integracije daju mogućnost većeg kvaliteta ekonomskog ambijenata jedne zemlje, jer su gotovo sve države imale vidljive ekonomske dobiti od ulaska u Sjevernoatlansku alijansu“, naglasio je Vujanović.

Upitan kako komentariše dosadašnji dio izborne kampanje, Vujanović je kazao da će i dalje voditi pozitivnu kampanju i ponovio da će svom protivkandidatu Miodragu Lekiću odgovarati samo u nužnoj odbrani.

„Obišao sam sve primorske opštine, imao brojne susrete sa građanima, koji pripadaju svim nacijama, vjerama i partijama. Imao koalicionu podršku svih manjinskih partija i iskazujem poštovanje tog podršci. Dobio sam podršku svih albanskih nacionalnih partija, Hrvatske građanske inicijative Bošnjačke stranke i Matice muslimana“, saopštio je on.

Vujanović je naveo da će i u nastavku kampanje govoriti o onome što je njegov izborni program.

„Ja ću promovisati svoj izborni programa, a u mjeri nužnog izjašnjavaću se u vezi onoga što je saopšteno sa druge strane, odnosno od strane mog protivkandidata“, kazao je Vujanović.

Vujanović je istakao da je u prethodnih pet godina u razvojne projekte u Danilovgradu uloženo više od 36 miliona eura.

„U narednom perodu očekujem nastavak investicija u infrastrukturne projekte i unapređenje ambijenta za preduzetništvo“, istakao je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je kazao da Danilovgrad ima brojne potencijale razvoja, izdvojivši poljoprivredu, odnosno proizvodnju zdrave hrane, kao i vjerski turizam.

„Razvojno-investicioni fond je u 30 projekata u Danilovgradu uložio 2,5 miliona eura, preko MIDAS programa uloženo je 7,6 miliona eura, dok je Ministarstvo poljoprovrede kroz razne programe podrške uložilo 1,4 milion eura“, saopštio je Vujanović.

On je podsjetio da se u Danilovgradu nalazi Regionalna škola za državnu upravu (ReSPA), koja okuplja mnoge ljude iz regiona i daje im mogućnost kvalitetne edukacije, kao i Forenzički centar Crne Gore, a očekuje se da će uskoro biti završena i rekonstrukcija gradskog stadiona.

 

 

 

Portal Analitika