Politika

Vukadinović: Pozitivna će proći kao Pokret za promjene

1103vukadinovic
Politički analitičar Srđan Vukadinović kazao je, u razgovoru za Pobjedu, da se na izborima u Nikšiću dogodilo ono što je očekivao i da će Pozitivna Crna Gora „proći kao PzP“.

Vukadinović: Pozitivna će proći kao Pokret za promjene
Portal AnalitikaIzvor

- Pozitivna Crna Gora nije shvatila da je u oktobru 2012. godine dobila glasove dijela birača koji nijesu bili zadovoljni dotadašnjom vlašću u Nikšiću. To nijesu bili glasovi Pozitivne, nego glasovi nezadovoljnih odnosom DPS-a. Dakle, dogodilo im se ono što sam već rekao – da će proći kao ranije Pokret za promjene.

On podsjeća kako je PzP 2006. godine zabilježio dobar izborni rezultat, zahvaljujući tome što su uzeli glasove simpatizera Socijalističke narodne partije, ali koji su in, razočarani politikom te partije, dali glas.

- Pokret za promjene tada nije shvatio, pa mu se to obilo o glavu na sljedećim izborima. Da nijesu ušli u Demokratski front, na oktobarskim izborima prošle godine ne bi prešli cenzus niti ušli u parlament. To bi se, da su kojim slučajem sada vanredni izbori, vjerovatno dogodilo Pozitivnoj Crnoj Gori – kazao je Vukadinović.

On ističe da je rezultat u Nikšiću pokazao da Pozitivna „nije nikakav novi politički put Crne Gore, nikakav treći put“, već partija koja se pojavila „u pogodnom trenutku“.

Foto: pobjeda.me

Portal Analitika