Region

Perišić u Beogradu: Na frontu sam branio čast naroda

perisic01
P
enzionisani general Momčilo Perišić, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratni zločin, izjavio je danas, po dolasku u Beograd, da je "na frontu branio čast naroda i živote svojih saboraca, poslije toga se sa demokratskim snagama borio protiv totalitarnog režima, a u Hagu je branio svoju čast", prenose Večernje Novosti.

Perišić u Beogradu: Na frontu sam branio čast naroda
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je dokaz da uporan, istrajan i pismen general može da pobijedi na više frontova", rekao je Perišić novinarima na beogradskom aerodromu.

Prema njegovim riječima, oslobađajuća presuda je skroman doprinos da Srbija dobije mjesto koje joj pripada u međunarodnoj zajednici i da se sa nje skine anatema kada se radi o kršenju običaja rata.

Perišić nije želio da odgovara na novinarska pitanja, rekavši da ga čeka porodica i da će biti vremena za viđenje sa medijima.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije stigao je danas oko 13 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" avionom Vlade Srbije, koji ga je dovezao iz Holandije.

Na pisti su ga sačekali predstavnici Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom, dok su ga brojni članovi porodice, prijatelji i predstavnici medija čekali u vip salonu.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala poništilo je juče presudu kojom je Perišić proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina koji su počinjeni u BiH i Hrvatskoj od avgusta 1993. do novembra 1995. godine i naložilo da on odmah bude pušten na slobodu

 

Portal Analitika