Kultura

Federiko Moća otvara 5. Zimski salon knjige u Gradskoj knjižari

1002moccia
Italijanski pisac bestselera Federiko Moća otvoriće sjutra peto izdanje Zimskog salona knjige – Booka u prostorijama podgoričke Gradske knjižare, u 18 časova.

Federiko Moća otvara 5. Zimski salon knjige u Gradskoj knjižari
Portal AnalitikaIzvor

Osim poznatog italijanskog autora, scenariste i režisera, na otvaranju će govoriti Hamdo Kočan, gradski sekretar za kulturu, i urednica Salona i izdavačke kuće Nova knjiga Jelena Krsmanović.

Uslijediće promocija Moćinih romana: „Tri metra iznad neba“, „Želim te“ i „Čovjek koji nije želio da voli“, koje je objavila izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice. O njima će, pored autora, govoriti književnik i književni krtičar Bogić Rakočević i Krsmanović.

1002zimskisalonRegionalni festival izdavača i pisaca, 5. Zimski salon knjige, do 15. marta će predstaviti brojne izdavače i autore iz regiona. I ove godine će biti mjesto gdje će se govoriti o najatraktivnijim pojavama u savremenoj književnosti i kulturi uopšte, ali i o problemima sa kojima se suočava umjetnost riječi, njeni stvaraoci i izdavači. Jedan od akcenata Salona biće predstavljanje cjelokupnog crnogorskog izdavaštva kao i okrugli stolovi na temu „Izdavaštvo u Crnoj Gori danas“.

Salonski popusti će iznositi od 20 - 50 odsto na izdanja svih učesnika.

Foto: wakeupnews.eu

Portal Analitika