Politika

Radunović: Prepustili smo SDP-u da podnese žalbu na kandidaturu Vujanovića

0902slaven
Funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao agenciji MINA da očekuje da će Socijaldemokratska partija do isteka zakonskog roka, podnijeti žalbu Ustavnom sudu na kandidaturu Filipa Vujanovića.

Radunović: Prepustili smo SDP-u da podnese žalbu na kandidaturu Vujanovića
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da će SDP podnijeti žalbu, jer je ta stranka, kako je naveo, pitanje Vujanovićeve kandidature previše izlagala u javnosti. Podsjetio je i da je do sada žalbu na kandidaturu Vujanovića podnio samo Bjelopoljac Dragić Bulatović, ocjenjujući da bi SDP jedino mogao da odustane od žalbe ukoliko se pozove na tu činjenicu.

- Ali, smatram da ni DF ni kolege iz SDP-a ne očekuju da Ustavni sud prihvati žalbu na Vujanovićevu kandidaturu. Ne vjerujem da bi taj organ odlučio u skladu sa najvišim pravnim aktom, jer su i do sada donosili odluke u skladu sa interesima Demokratske partije socijalista - rekao je Radunović.

On je naveo da je DF prepustio SDP-u da podnese žalbu, jer je ta stranka i pokrenula priču u vezi kandidature Vujanovića.

- Zbog čega to do sada nijesu uradili i da li su odustali - ne znam. Možda misle da je dovoljna žalba Bulatovića, ali ne očekujem da Ustavni sud donese bilo kakvu odluku koja bi bila suprotna interesima DPS-a - dodao je Radunović.

Iz Ustavnog suda je ranije saopšteno da žalbe na Vujanovićevu kandidaturu ne mogu biti razmatrane dok Državna izborna komisija ne potvrdi kandidaturu aktuelnog šefa države.

Foto: demokratskifont.me

Portal Analitika