Region

Split: Naručili iPhone 5, dobili - kafu

0902iphone
Hrvatskoj policiji nedavno su prijavljene tri prevare s internet oglašavanjem. Naime, umjesto naručenih (i plaćenih) tehničkih uređaja, dobili su - kafu i poklopac "ajfona 5" (iPhone), piše Index.

Split: Naručili iPhone 5, dobili - kafu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je u Blic izvijestio o Nenadu Petroviću koji je umjesto naručenog noutbuka za 110 eura dobio upakovanu ćepanicu, i u Hrvatskoj se otkriva sve više sličnih slučajeva.

Splitkska policija je zabilježila u dva dana tri prevare, pa su juče apelovali na građane da provjere svoje narudžbe.

Tako su mladić i djevojka u Splitu umjesto naručenog iPhonea u originalnoj ambalaži pronašli tek par dekagrama - kafe. Uređaj su platili 240, odnosno 335 eura, a oglase dva dobavljača pronašli su na stranicama portala Njuškalo.

Portal Index navodi kako je današnji slučaj još gori. Neimenovani 38-godišnjak je policiji prijavio da je za 415 eura naručio iPhone 5, ali u pošiljci mu je stigao samo poklopac uređaja i - komad drveta!

Policija preduzima sve da rasvijetli okolnosti i uhvati prevarante. Dotad apeluju na građane da svakako zadrže dostavljača paketa koje naručuju i da ga otvore pred njim kako bi sa svjedokom uvjerili što su dobili. To je od značaja za nastavak postupka, kada sve preuzmu policija i sud.

Portal Analitika