Zabava

Darkwood Dub i Bisera Veletanlić 23.februara u KIC-u

0802darlvud
V
odeći savremeni rok bend Darkwood Dub i proslavljena muzička diva Bisera Veletanlić održaće koncert u subotu, 23.februara, u KIC-u „Budo Tomović“, sa početkom od 20 časova.

Darkwood Dub i Bisera Veletanlić 23.februara u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Ulaznice se mogu naći u prodaji od 12.februara, po cijeni od 10 eura.

Grupa Darkwood Dub u čijem sastavu su Dejan Vučetić (vokal), Bojan Drobac (gitara), Milorad Ristić (bass), Lav Bratuša (bubnjevi/perkusije) i Vasil Hadžimanov (klavijature) ove godine obilježava 25 godina postojanja.

Do izdanja prvog albuma “Paramparčad” (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji underground bend u Beogradu, uprkos minimalnom prisustvu grupe u medijima.

Drugi album “U nedogled” (B92, 1996) donosi nastavak kombinovanja različitih muzičkih struktura i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici. Od tog trenutka savremene muzičke tehnologije postaju integralni dio zvuka benda.

Darkwood Dub 1997.godine pravi muziku za pozorišnu predstavu “Trainspotting” u režiji Đorđa Marjanovića koja se sa nekoliko remiksa pojavila i na izdanju “Darkwood Dub” (B92, 1997). “Život počinje u tridesetoj” (B92, 2002) bio je najprodavanje izdanje te godine i još jedan album Darkwood Duba koji je kritika proglasila najuspješnijim te godine.

Turneja koja je uslijedila bila je najobuhvatnija u istoriji benda - svirali su u više od 20 gradova u Srbiji, uz niz gradova u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

Tokom 2009. i 2010, promovišući album “Jedinstvo”, Darkwood Dub je nastupao u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Austriji. Završio je snimanje albuma “Vidimo se”, objavljenog krajem 2011.godine.

Bisera Veletanlić gostuje na albumu “Vidimo se!” u pjesmi “Nešto sasvim izvjesno” - najavnom singlu koji je osvojio brojne simpatije publike u regionu, kao i muzičke kritike.

Foto: pravda rs

Portal Analitika