Region

U Puli pronađeni ostaci antičkog broda?

pula
P
rilikom radova na izgradnji obalnog kolektora u Puli, na dionici Flaciusove ulice na rivi juče su pronađeni antički ostaci drvene građe zbog čega su radovi privremeno obustavljeni, prenose hrvatski mediji.

U Puli pronađeni ostaci antičkog broda?
Portal AnalitikaIzvor

Na lokaciji koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade glavne pošte počela su arheološka istraživanja koja će utvrditi o kakvom se materijalu radi i iz kojeg doba datira, a prema prvim pokazateljima riječ je o antičkom brodu.

"Oduševljen sam ali istovremeno zabrinut. Ako je stvarno riječ o vrijednom arheološkom pronalasku, tada možemo biti zadovoljni jer time na određeni način dodatno obogaćujemo istorijsku građu našeg grada i otvaramo nove mogućnosti njene valorizacije", istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Dodao je kako će se grad s konzervatorima dodatno konsultovati o načinu njegovog očuvanja, poštujući stroga konzervatorska pravila i zakonske procedure.

"S druge strane, želim vjerovati da će se radovi u što bržem roku nastaviti kako se izgradnja obalnog kolektora ne bi dovela u pitanje", zaključio je Miletić.

Foto: Grad Pula.com

Portal Analitika