Politika

GOŠOVIC: Stav SDP-a o Vujanovicu nece uticati na koaliciju

gosovicOdluka Sosijaldemokratske partije (SDP) da ne podrži kandidaturu Filipa Vujanovica za predsjednika države, nece uticati na njihov koalicioni savez sa Demokratskom partijom socijalista, jer su interesi koji ih vežu veci od poštovanja demokratskih principa, smatraju u Socijalistickoj narodnoj partiji (SNP).

GOŠOVIC: Stav SDP-a o Vujanovicu nece uticati na koaliciju
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik te stranke Neven Gošovic ocijenio je da bi u svakoj demokratskoj zemlji, nakon takvih sukobljavanja oko predsjednickog kandidata, neminovno došlo do pada Vlade i raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora.

„Medutim, ne ocekujem da ce odluka SDP da ne podrži kandidaturu Vujanovica imati uticaja na koalicioni savez DPS-SDP, jer su sprega i interesi koji ih vežu mnogo veci od poštovanja demokratskih principa“, kazao je Gošovic agenciji MINA.

Prema njegovim rijecima, spor ce se svesti na to da li postoji ustavnopravni osnov za kandidaturu Vujanovica o cemu ce, ukoliko žalba bude podnijeta Ustavnom sudu, odluciti taj sud.

„Napominjem da, saglasno Zakonu, žalbu zbog povrede prava u toku izbora predsjednika Crne Gore, Ustavnom sudu mogu podnijeti kandidat za predsjednika, predlagac kandidata i birac“, pojasnio je Gošovic.

On je ocijenio da ce predstojeci izbori za Predsjednika Crne Gore biti neizvjesni, i da sve veci broj gradana uvida da je smjena aktuelne vlasti uslov za izlazak iz teškog ekonomskog i socijalnog stanja.

 

 

Portal Analitika