Region

Banjaluka: Uhapšen bračni par zbog kidnapovanja djece

lisiceokU Slatini kraj Banjaluke danas je uhapšen bračni par za kojim je holandska policija raspisala međunarodnu potjernicu zbog kidnapovanja dvoje maloljetne djece, rekla je Srni portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Banjaluka: Uhapšen bračni par zbog kidnapovanja djece
Portal AnalitikaIzvor

Šoja je navela da su djeca u dobrom zdravstvenom stanju, te da ih je bračni par oteo, nakon što im je sud u Holandiji oduzeo starateljstvo nad njima.

Dvoje maloljetnika, holandskih državljana, koji su prošle godine oteti u Holandiji i dovedeni na područje Republike Srpske, pronađeni su u akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Goga Davidović, službenica za odnose s javnošću direktora Policije RS-a je za Klix.ba kazala da je jedno dijete rođeno 2003., a drugo 2004. godine.

"Djeca su u dobrom psiho-fizičkom stanju i biće predata Centru za socijalni rad", kazala je Davidović.

U toku je pretres u Slatini, a uhapšena žena koja ima državljanstvo BiH i Holandije, i njen muž, koji je Holanđanin, biće sprovedeni na kriminalističku obradu.

Šoja je navela da je u policija u ovoj aktivnosti ostvarila operativnu saradnju sa policijskim atašeom holanske Ambasade u BiH.

"Mi smo na osnovu operativnih saznanja došli do informacija da bračni par krije djecu u Slatini i danas su izvršeni pretresi i hapšenje", rekla je Šoja.

 

(klix.ba)

Portal Analitika