Region

Čanak: Šešelj je ratni zločinac ; Šešelj: Ućuti, govedo

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj žestoko su se sukobili tokom emisije “Hit tvit” na televiziji Pink.
Čanak: Šešelj je ratni zločinac ; Šešelj: Ućuti, govedo
Agencije, PinkIzvor

Čanak je negodovao zbog dovođenja Šešelja u emisiju, koji je prije nekoliko dana na promociji svoje knjige “U Srebrenici nije bilo genocida” u prostorijama Opšine Stari Grad učestvovao u incidentu.

Incident je nastao kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo htjeli podijeliti svoj “Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini”, a Šešelj je zatražio od osiguranja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je osiguranje, takođe, izbacilo iz zgrade Općine.

“Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju učestvujete u opravdanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić. Kao što se advokat Nikola Barović nekoliko puta okliznuo na bananu jer je ratnom zločincu rekao šta ima u lice i polio ga vodom. Je li to bio razlog da bude pretučen? S ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatit ćete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila ili bivšeg silovatelja”, rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mržnje.

“Stavljate u istu ravan žrtve i nasilnike”, rekao je Čanak.

Raspravu u emisiji obilježio je i veliki broj međusobnih uvreda.

“Ja sam odlučio da precizno popisujem sve koji me nazivaju ratnim zločincem, a onda ću jednog dana rigorozno da ih kaznim”, odgovorio mu je Šešelj, uz prijetnju da ušuti, nazvavši Čanka govedom.

Šešelj je, takođe, najavio da će uskoro podnijeti reviziju na svoju presudu i negirao je sve što je u njoj navedeno.

Ni lider LSV-a nije mu ostao dužan:

“Molim Vas, promijenite pelene, ovaj smrad se više ne može izdržati!

Šešelj i Čanak su tokom komentiranja prijedloga rekli da jedan s drugim ne bi otišli na kafu, jer nemaju o čemu pričati.

“Vidjećeš ti. Da ti nije ovih tjelohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap”, poručio je Šešelj, na šta mu je Čanak odgovorio “hajde, hajde”.

 

Portal Analitika