Politika

JOKOVIĆ: Pozdravljamo dolazak Vučića na dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković pozdravlja dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Badnji dan u Crnu Goru.
JOKOVIĆ: Pozdravljamo dolazak Vučića na dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi
Portal AnalitikaIzvor

- Mi u SNP-u pozdravljamo dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za Badnji dan na sjever Crne Gore jer je to dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi. Predsjednik Srbije ne dolazi da dijeli ljude, da ostvari političke poene, ni da doprinese političkim podjelama kod nas, već dolazi da potvrdi jedinstvo našeg naroda u svim pitanjima, a naročito u pitanjima očuvanja naših svetinja, ali i da dâ podršku vjernicima Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija kod nas, bili oni Srbi ili Crnogorci - kazao je Joković.

On je dodao da je ovih dana po crnogorskim gradovima ustao narod u odbranu svetinja.

- Ustao je narod, zajedno Srbi i Crnogorci, da kažu NE nakaradnom zakonu o tzv. slobodi vjeroispovjesti. Mirno i dostojanstveno na molebanima i litijama vjerni narod pokazuje gdje je prava i iskonska Crna Gora. Gospodin Vučić će doći da dâ podršku jedinoj kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vjernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane prađedovskog amaneta. S druge strane, svaki odgovorni državnik, da je sreće, bi u ovakvim složenim političkim prilikama koje izazivaju deobe, bio uz svoj narod - istakao je Joković.

On je zahvalio svima u regionu koji su na bratski i iskreni način dali podršku narodu koji brani svoje svetinje, ali i izrazio protivljenje bilo kakvom skrnavljenju simbola bilo koje zemlje, uz napomenu da naša Crna Gora nije prćija ovog režima i vlastodržaca u njoj, već svih nas, njenih građana.

- Stoga, u razum se, crnogorski vlastodršci, pa poslije Božića, pozovite mitropolita, sjednite sa njim i ostalim episkopima u Crnoj Gori, povucite antiustavni i diskriminatorski zakon. Napravite temeljni dogovor po ovom pitanju, kako bi se prešlo na rješavanje krucijalnih ekonomsko-socijalnih pitanja i omogućio ovom narodu život dostojan čovjeka. Ne dijelite narod i u vremenu predstojećih blagih dana i nakon toga pokažite odgovornost i poštovanje prema narodnom duhu i tradiciji - zaključio je Joković.

Portal Analitika