Fudbal

Liverpul melje, 20 mečeva bez poraza u Premijer ligi

U posljednjem meču 21. kola Premijer lige Liverpul je nastavio svoju seriju nepobjedivosti savladavši Šefild junajted.
Liverpul melje, 20 mečeva bez poraza u Premijer ligi
Portal Analitika/Sport klubIzvor

Fudbaleri Liverpula neporaženi su u Premijer ligi i nakon 20. meča koji su odigrali u okviru 21. kola. Ekipa Jirgena Klopa slavila je 2:0 protiv Šefild junajteda na svom Enfildu.

Poveli su Redsi već u četvrtom minutu nakon sjajne kontre iz koje je Endi Robertson odlično pronašao Mohameda Salaha koji loptu šalje u gol za 1:0.

Igrao se 15. minut kad je Lundstram zatresao mrežu domaćih, ali je linijski sudija već prije njegovog šuta podigao zastavicu i pokazao da je igrač Šefilda u ofsajdu.

Šanse Liverpula su se nizale jedna za drugom, ali je odličan na svom golu bio Din Henderson. U jednoj situaciji pomogla mu je i stativa, ali je minut kasnije ostao nemoćan pred Sadiom Maneom koji je pogodio za 2:0.

Liverpul ima 58 bodova na prvom mjestu na tabeli, 13 više od Lestera i 14 više od Mančester sitija uz utakmicu manje od dva najbliža rivala. Šefild je doživio šesti poraz i na osmom mjestu na tabeli ima 29 bodova.

Liverpul u 22. kolu gostuje Totenhemu, a Šefild će ugostiti Vest Hem. Prije toga će Redsi igrati Mersi sajd derbi u FA Kupu.
 

Portal Analitika