Fudbal

Nastavlja se cirkus s VAR-om: Aston Vili zbog pete u ofsajdu poništen gol

Aston Vila je danas u 21. kolu engleske Premijer lige gostovala kod Barnlija, a nakon prvih 45 minuta igre rezultat na Turf Muru bio je 2:0 za ekipu iz Birmingema.
Nastavlja se cirkus s VAR-om: Aston Vili zbog pete u ofsajdu poništen gol
Portal AnalitikaIzvor

Vila je povela preko Griliša u 12. minutu- Griliš nije bio u ofsajdu, ali jeste dio pete napadača ekipe sa Vila Parka Veslija.

Napadač Vile udario je loptu glavom, a nakon što domaći nisu uspjeli da otklone opasnost, Konsa je proigrao Griliša koji je matirao golmana Barnlija. Potom je pregledan snimak i utvrđeno je da je peta Veslija u začetku akcije bila u ofsajdu i zbog toga je poništen pogodak sjajnog Griliša.

Ovaj gol je, po mnogima, bio potpuno regularan, a prije samo nekoliko dana, nakon intervencije VAR-a, kontroverzno je poništen gol ekipi Volvsa na gostovanju lideru Liverpulu. 

Englezi izgubili živce

Kasnije je potencijalni reprezentativac Engleske Griliš asistirao Vesliju za vodjstvo Vile, a potom I sam postigao pogodak. Barnli je u 80. minutu smanjio na 1:2, ali Vila je na kraju odnijela tri boda. 

Englezi na društvenim mrežama ponovo iskazuju nezadovoljstvo zbog odluka u VAR sobi, a neki od njih bili su posebno glasni. Tako je Henri Vinter, urednik sportske rubrike Tajmsa, napisao da bi se VAR trebao vratiti onome što je radio u početku, a to je ispravljanje očiglednih grešaka. 

"Zar iko vjeruje da ta crta koju neko povuče na brzinu može biti toliko precizna?" napisao je Vinter između ostalog na svom Tviter profilu, a javio se i bivši reprezentativac Rio Ferdinand koji je situaciju komentarisao samo emojijima, ali je bio potpuno jasan.

https://twitter.com/rioferdy5/status/1212361072960774144

 

Portal Analitika