Društvo

Program stručnog osposobljavanja: Najstariji pripravnik ima 56 godina, najmlađi 21

Najstari pripravnik, koji se prijavio za Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca, je napunio 56 godina, dok najmlađi ima 21 godinu, pokazuje zvaničan Izvještaj koji je danas popodne usvojila Vlada.
Program stručnog osposobljavanja: Najstariji pripravnik  ima 56 godina, najmlađi 21
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Najstariji korisnik je rođen 15. 8. 1963. godine, dok je najmlađi pripravnik rođen 2. 11. 1998. godine.

"Za Program 2019/2020. godine poslodavci su iskazali izuzetno veliko interesovanje, što je rezultiralo oglašavanjem 11.613 slobodnih mjesta za stručno osposobljavanje, dok je ukupan broj lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji se prijavio za učešće u Programu 3.242, od čega njih 3.121 uspješno prošlo korake koji su neophodni za učešće u Programu kako bi odabrali poslodavce", navodi se u Izvještaju.

S obzirom na to da, nakon prvog kruga povezivanja poslodavaca i korisnika, 242 lica nije dobilo poslodavca, a imajući u vidu da je ostao veliki broj oglašenih slobodnih mjesta, organizovan je i drugi krug prijavljivanja potencijalnih korisnika Programa, koji su nakon prvog kruga ostali bez poslodavca ili nijesu okončali prijavu i izabrali poslodavce.

Nakon sprovođenja drugog kruga još 92 korisnika su dobili poslodavca. Ukupan broj korisnika koji nijesu dobili priliku da se stručno osposobljavaju u ovom cikslusu je 112, što iznosi 3,6 % od ukupnog broja prijavljenih korisnika.

Portal Analitika