Politika

Mandić: Patriotske snage u Crnoj Gori moraju stati na put Sorošu

Demokratski front poziva sve građane, medije i NVO organizacije iz Crne Gore, koji su prethodnih godina bili podržani od strane Soroševih fondacija, da prekinu saradnju sa ovom opasnom ličnošću i prestanu da primaju novac od njegovih filijala, kako bi istinski pomogli promjene u Crnoj Gori, saopštio je lider Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Demokratskog Fronta (DF) Andrija Mandić.
Mandić: Patriotske snage u Crnoj Gori moraju stati na put Sorošu
Portal AnalitikaIzvor

- Vjerujem da je najvećem broju onih koji sarađuju sa ovim „filantropom“, a u javnosti zastupaju stavove kako su promjene neophodne, postalo jasno da je Sorošev glavni partner na ovom prostoru režim Mila Đukanovića - kazao je Mandić.

On je kazao da je DF postao dio ogromnog pokreta koji vodi, kako on tvrdi "planetarnu bitku protiv te pošasti na svim meridijanima".

- Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci sa američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čovjeka i njegove organizacije. Mi nemamo nikakve dileme da će ovaj protivnik tradicionalizma biti poražen jer je tek odnedavno otkrivena prava priroda i karakter tog mračnjačkog projekta, koji je uvijek dolazio kod buduće žrtve noseći danajske darove - kazao je Mandić.

Prema stavu lidera DF-a Sorošovo širenje političkog uticaja preko "parapolitičkih NVO, kontrolisanih medija, kupljenih analitičara, poslovnih aranžmana i pranja novca preko tajkuna su prljave metode hibridnog rata koje decenijama razvija, a koje su do sada nepogrješivo bile usmjerene na odbranu i zaštitu duboko kriminalizovanog režima u Crnoj Gori".

- Soroševa mreža je i danas najsnažniji mehanizam hibridnog rata u kolonizaciji Crne Gore. Oni usmjeravaju političko javno mnenje, kontrolišu korumpirane funkcionere režima, razbijaju opozicione partije, sabotiraju proteste i amortizuju narodno nezadovoljstvo. Preko ove mreže perfidno se napada na temeljne vrijednosti hrišćanstva i naše tradicije, a mete su nacionalni identitet, suverenost država, Pravoslavna crkva, porodica, nacionalni patriotizam u oružanim snagama, kao i tradicionalni moral. Podrivaju se temelji društava koji su i onako bili značajno razoreni revolucijom i komunizmom u prethodnom periodu - kazao je lider DF-a.

Mandić zato smatra da Demokratski front ima obavezu da pozove sve one koji mu se nisu "bespovratno obećali, da umjesto uz Soroša stanu uz svoj narod i bez ikakve zadrške i kalkulisanja pomognu da se obori ovaj korumpirani marionetski režim koji nam je upravo instalirao i godinama podržavao", po njegovom mišljenju "baš taj isti Soroš".

- Nije zgoreg podsjetiti da je Soroš prvi put primijenio metode hibridnog rata gradeći kontakte Đukanovićevog režima sa evropskim bankarima za uvođenje njemačke marke u CG. Namjerno i bez ikakve kazne sprovedeno kršenje Ustava RCG i Ustava SRJ je bio ključni politički korak ka razbijanju SRJ, što je osnovni cilj hibridnog rata koga je protiv naše Otadžbine u kontinuitetu vodio Soroš. Soroš je, takođe, obezbijedio Đukanoviću veze sa globalnim bankarskim neokolonijalistima, kroz kupovinu CKB i Arsenal-Tivat, preko njegove investicione grupacije TRIGRANIT. Porto Montenegro je tako, u najvećem dijelu, postao igraonica za bogate globalne bankare, tajkune i kriminalce, i zadovoljavanje čak i njihovih nastranih sklonosti. Tako uspostavljena pravila ponašanja, koja su suprotna tradicionalnom, duhovnom, civilizacijskom i moralnom kodu Crne Gore, danas se pokušavaju predstaviti kao nešto normalno i poželjno, i dužnost svih patriotskih snaga je da stanu na put uništavanju ove zemlje i njenog naroda - zaključuje Mandić.

Portal Analitika