Region

Starca ubio sjekirom zbog 115 eura

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik kojom je Adi Jašarević (21) osuđen na 17 godina zatvora, jer je, zajedno sa maloljetnim D. Š., sjekirom ubio Abdulselmana Halepića (85).
Starca ubio sjekirom zbog 115 eura
Portal AnalitikaIzvor

Presuda je potvrđena nakon što je odbijena žalba odbrane, koju je zastupao travnički advokat Bekir Ferizović.

U svirepom napadu koji se dogodio 28. januara u bugojanskom naselju Vesela, nesrećnom starcu zadao je više udaraca sekirom, nanijevši mu teške povrede, usled kojih je i preminuo.

Prema navodima iz optužnice, Jašarević i maloljetnik sedili su sa žrtvom skoro četiri sata u ljetnoj kuhinji prije nego što su ga napali. Iskoristili su trenutak kad je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima.

Jašarević je uzeo sjekiru i tupim dijelom ga udario u potiljak, od čega je on pao. Potom mu je zadao još jedan udarac u potiljak dok je starac bespomoćno ležao na podu. Zatim ga je okrenuo na leđa i prerovio mu džepove prsluka, u kojima je našao ključeve te zaključao vrata ljetne kuhinje.

Abduselamu je zatim prišao maloljetnik te mu tupim djelom iste sjekire zadao više udaraca u predjelu stomaka i grudi. Usled teških povreda glave i mozga te unutrašnjeg krvarenja zbog preloma rebara i grudne kosti, starac je podlegao. Napustili su mjesto zločina te su se poslije vratili u kuću i pretražili prostorije.

Portal Analitika