Društvo

Američki ambasador za vjerske slobode posjetiće Crnu Goru

Veliki ambasador za međunarodne vjerske slobode Sem Braunbek posjetiće Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju i Holandiju u periodu od 10. do 20. novembra, saopšteno je iz Stejt Dipartmenta.
Američki ambasador za vjerske slobode posjetiće Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je navedeno u saopštenju ambasador Braunbek će na svom proputavanju Evropom prvo posjetiti Beogradu 11. novembra, gdje će se sastati sa srpskim pravoslavnim patrijarhom Irinejom i predstavnicima drugih vjerskih grupa kako bi razgovarali o pitanjima slobode vjera u Srbiji.

>>> Ambassador Brownback Travels to Serbia, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Albania, and the Netherlands <<<

Sjutradan posjetiće Srebrenicu i Sarajevo kako bi učestvovao u obilasku Memorijalnog centra i groblja, položivši vijenac u spomen na živote izgubljene na ovom mjestu, nakon čega će uslijediti sastanci sa vjerskim vođama.

„Ambasador Braunbek doputovaće u Prištinu 14. novembra, gdje će govoriti na događaju koji organizuje ambasada SAD na Kosovu, na temu vjerskog pluralizma mladih iz različitih vjerskih zajednica. Ambasador Braunbek će se takođe sastati sa vjerskim liderima“, stoji u saopštenju.

Takođe, 15. novembra ambasador će posjetiti i Podgoricu kako bi se sastao sa lokalnim vjerskim liderima.

„Od 18. do 19. novembra, ambasador Braunbek će biti u Tirani u Albaniji, gdje će govoriti na konferenciji „Religija kao instrument mira“. Albanija je domaćin ove regionalne konferencije koja za cilj ima unaprijeđenje vjerskih sloboda u regionu. Ambasador Braunbek će se takođe sastati sa raznim vladinim i vjerskim liderima“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika