Društvo

Lakićević-Đuranović plagirala naučni rad, nema izvještaja za Bečića

Senat je, prema našim nezvaničnim saznanjima Pobjede, saglasan sa izvještajem Komisije, ali se izjasnio nenadležnim i ustupiće predmet Lakićević-Đuranović Etičkom komitetu
Lakićević-Đuranović plagirala naučni rad, nema izvještaja za Bečića
PobjedaIzvor

Komisija Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koja je provjeravala autentičnost rada vanredne profesorice Bojane Lakićević-Đuranović utvrdila je da je ona plagirala naučni rad koji je objavila u jednom srpskom časopisu na način što ga je prepisala od svog studenta Đorđa Drinčića - nezvanično saznaje Pobjeda.

Ovo je navedeno u izvještaju koji je Komisija Pravnog fakulteta ponovo dostavila Senatu. Senat je, prema našim nezvaničnim saznanjima, saglasan sa izvještajem Komisije, ali se izjasnio nenadležnim i ustupiće predmet Lakićević-Đuranović Etičkom komitetu.

Komisija Ekonomskog fakulteta koja provjera autentičnost magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića nije dostavila izvještaj. Senat je, prema našim nezvaničnim saznanjima, informisan da je treći član Komisije imenovan, te će vjerovatno na idućoj sjednici ovog tijela Univerziteta Crne Gore biti razmatran i izvještaj autentičnosti Bečićevog magistarskog rada.

Portal Analitika