Politika

Ibrahimović: Potrebni zakoni koji ne favorizuju nijednu stranku

Vjerujem da nam je zajednički interes da dobijemo kvalitetne zakone koji neće ostaviti prostor za favorizovanje bilo koje partije i neće ostaviti prostor za bilo kakve nejasnoće i zloupotrebe, rekao je poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.
Ibrahimović: Potrebni zakoni koji ne favorizuju nijednu stranku
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao Danu, skupštinski Odbor za izborne i druge sveobuhvatne reforme, čiji je član, akcenat bi trebalo da stavi na dijalog.

"Smatram da se ne treba fokusirati samo na rokove, akcenat treba staviti na dijalog, odnosno apostrofirati kao važno da smo dijalog u vezi sa reformama izbornog zakonodavstva počeli tamo gdje i treba, a to je Skupština Crne Gore", poručio je Ibrahimović.

Po njegovom mišljenju, važno je i to da su predstavnici vlasti i opozicije pokazali odgovornost i političku volju da sa maksimalnim kapacitetom nastave rad u svim radnim odborima.

"Uz pomoć akademske zajednice, nevladinog sektora i međunarodnih eksperata, to će sigurno imati kao rezultat kvalitetnija zakonska rješenja u odnosu na prethodna", uvjeren je poslanik Bošnjačke stranke.

On je podsjetio da su u Crnoj Gori od uspostavljanja višepartijskog sistema izborni zakoni mijenjani 13 puta.

Portal Analitika