Društvo

GI “Za spas Bistrice”: Velika pobjeda, slavimo u subotu nakon protesta

Građanska inicijativa “Za spas Bistrice”, pozdravila je odluku Vlade o obustavljanju gradnje malih hidroelektrana.
Foto: Dan
Foto: Dan
Portal AnalitikaIzvor

“Ova velika pobjeda građana je i pokazatelj da zajedništvom uključenošću svih nas u ovakve procese možemo mijenjati naše društvo na bolje”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Denis Mekić.

“Dostojanstveno ćemo slaviti nakon protesta u subotu našu pobjedu, uz pomoć privrednika koji su i za sve učesnike organizovali posjetu i prevoz do Bistrice (roštilj ribu i osvježenje), ali i taj dan mi građani pokrenućemo inicijativu na ideju Dani pastrmke i zdrave hrane, umjesto devastacije, pokazati lijepim primjerom kako promovisati ovaj perspektivni predio Bijelog Polja. I taj dan obiljeziti kao jedan od najznačajnijih za Bistricu”, kaže se u saopštenju.

Istakli su da je njihova borba za Ekološku Crnu Goru je tek počela.

“Mi pozivamo sve građane da dođu u još većem broju nakon današnje odluke na protest u subotu, kako bi poručili Vladi da donese trajan moritorij za zaštitu Bistrice, isto tako našom zajedničkom snagom i stavom u subotu želimo iskazati naše protivljenje oko devastacije i ostalih rijeka u našem gradu, prije svega Lještanice koju čeka ista sudbina koju je čekala našu Bistricu, kao i Lim koji se konstantno devastiran različitim zagađenjima. U subotu protest biće i znak podrške za ostale naše rijeke”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika