Društvo

Uginula živina na obali Lima u Bijelom Polju

U bjelopoljskom naselju Nedakuse, na obali Lima ispod dva pogona koja se bave proizvodnjom mesa pojavila se velika količina uginule živine.
Uginula živina na obali Lima u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali iz Nevladine organizacije Euromost, trenutno se na licu mjesta nalaze i pripadnici Centra bezbjednosti Bijelo Polje, kao i tužioc, gdje je zatraženo da se uzmu snimci od jednog pogona, čije su kamere usmerene na ovoj lokaciji.

“Vidi se da je ovdje odlagana i ranije uginula živina, jer se vide tragovi da je zakopavana na ovom mjestu. Pozivamo Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i njenu direktoricu Vesnu Daković, da obiđe i ovo mjesto kao što je obišla i rijeku Bojanu, gdje je optužila prozvođače iz Albanije, pa nas interesuje pošto se radi o sličnom ekološkom incidentu, koga će u ovom slučaju da optuži i kako će reagovati, jer se radi o njihovoj nadležnosti. Na kraju moramo kazati, da će se ovakvi ekološki incidenti na Limu, stalno dešavati, dok se god počinioci ne otkriju i ne kazne, zato očekujemo od svih nadležnih inspekcija i institucija, da konačno krenu otkrivati počinioce, koji uništavaju Lim i njene obale”, poručili su iz Euromosta.

lim-2
Portal Analitika