Društvo

Učenici Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” poslali pisma prijateljima

Pedesetak učenika Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”, na čelu sa direktorom škole Veselinom Pićurićem i profesoricom Marijom Babović, danas su, iz Poštine poslovnice u Moskovskoj ulici, poslali pisma svojim prijateljima. 
Učenici Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” poslali pisma prijateljima
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta Pošti rezultat je projekta “Napiši pismo prijatelju” koji je pokrenula profesorica Babović. 

Iz Elektrotehničke škole smatraju da je veoma važno da učenici, koji su u svijetu najsavremenijih tehnologija,  daju primjer svojim vršnjacima, pa i svim građanima, da je važno čuvati stare vrijednosti.  

-Da se mi stariji prisjetimo, a mladi da osjete kako je sjesti i napisati, ne i-mejl, ne sms, nego pismo, ponijeti ga do najbliže pošte, adresirati, zalijepiti markicu i poslati prijatelju. Da dožive kakav je osjećaj kada nam draga osoba pošalje isto. Mislim da smo to svi zaboravili, naglašavaju inicijatori projekta.

22

Rukovodstvo Elektrotehničke škole smatra da ovom inicijativom ne promoviše samo prave vrijednosti i tradiciju, nego zbližava dvije institucije. 

-Ovim projektom zbližavamo našu školu koja postoji više od sedam decenija i Poštu Crne Gore, jednu od institucija sa najbogatijom istorijom. 

Pošta Crne Gore je podržala ovu inicijativu i pisma prijateljima ovih srednjoškolaca oslobodila plaćanja poštarine.
 

Portal Analitika