Moda

Ima 71 godinu i četiri unuka, ali niko u to ne vjeruje

Kerolin Harc ima 71 godinu, vjerovali ili ne, premda izgleda bar dvije decenije mlađe. Ona se zalaže za zdrav život, koji i sama praktikuje već godinama, a kaže da upravo tome duguje mladolikost i dobru formu.
 Ima 71 godinu i četiri unuka, ali niko u to ne vjeruje
KlixIzvor

Ona je pažnju medija privukla sjajnim izgledom i u osmoj deceniji života, a kaže da je njena tajna jednostavna - ona uopšte ne jede šećer.

Kerolin je nekada bila zakleti ljubitelj slatkiša, ali onda je prije 40 godina diganostikovan dijabetes kada je morala da se odrekne rafinisanog šećera i njegovih prerađevina. U startu je to bio pakleno težak zadatak, ali vremenom promijenio u odluku koja joj je promijenila život - kako na ličnom, tako i na poslovnom planu.

Danas je ova zanosna brineta jedna od glavnih zagovornica "života bez šećera" u Australiji, pa neprestano drži različite tribine i seminare, ali i inspiriše druge da otpočnu i pravilno sprovedu ovakav režim. Ona je takođe autor kuvara koji je na jednom mjestu objedinio niz recepata za sočne dezerte bez štetnih dodataka, a posjeduje i stranicu Sweet Life u okviru koje promoviše svoj način života.

Ona tvrdi da je to što je izbacila šećer iz ishrane najzaslužnije za njenu odličnu formu u 70-im godinama, a dodaje i da su i optimizam i pozitivna energija imali svog udjela.

"Vjerujem da je vrlo važno da budete svjesni vrste hrane koju jedete i količine hrane koju jedete. Nepromišljeno jedenje može da vas dovede do nepotrebnog gojenja. Kažem svojim kupcima da "uživaju u svakom zalogaju" - ovakav stav će vam pomoći da usporite sa žvakanjem i manja je vjerovatnoća da ćete se prejesti", objašnjava ova baka četvoro unučića.

 

kerolin3

 

I njena rutina njege kože je jednostavna i ne podrazumijeva skupe preparate ili luksuzne tretmane.

"Nikad ne idem u krevet bez čišćenja i uklanjanja šminke, a posebno je važna hidratizacija kože oko očiju i vrata. Svakodnevno nosim kremu za sunčanje ispod šminke i nikad se ne izlažem suncu. Vrlo sam svjesna njegovog štetnog djelovanja, a sa samo 30. godina mi je uzrokovao manji tumor na nosu koji je srećom uspješno uklonjen", kaže ova lijepa dama.

Kerolin se ne libi da svoje vitko tijelo pokaže u uskoj, izazovnoj odjeći, a nereijtko se fotografiše i u bikiniju. Često čuje komentare da je to neukusno i neprikladno za njene godine, ali kaže da za njih ne mari i da samo želi da u životu uživa punim plućima.

Ova Australijanka istakla je i da svaka žena mora da uloži svjesni napor na svoju ishranu i životne stavove ako želi da izgleda najbolje što može.

 

Portal Analitika