Društvo

Neshvatljivo da Podgorica nema svoju bolnicu

„Odbor SNP Glavnog grada osuđuje postupak brisanja projekta gradske bolnice iz Strategije razvoja Podgorice, koji je aktuelna vlast davno obećala Podgoričanima“, kazali su iz te partije.
Neshvatljivo da Podgorica nema svoju bolnicu
Portal AnalitikaIzvor

Iz podgoričkog SNP-a poručuju da je neshvatljivo da Podgorica kao grad u kojem živi gotovo trećina stanovništa Crne Gore nema svoju bolnicu, dok ih, kako kažu, imaju mnogo manji gradovi, kao što su Kotor, Cetinje, Danilovgrad i drugi.

„Izgradnja gradske bolnice je posebno važna jer bi se na taj način rasteretio Klinički centar Crne Gore, u kojem se liječe osiguranici iz cijele države, pa bi makar stanovnici Glavnog grada zdravstvene usluge mogli dobijati u ovom zdravstvenom objektu. Međutim, kao mnogo puta do sada, DPS nije ispunio obećanje iz svog predizbornog programa, odnosno prevario je građane“, istakli su.

Oni pozivaju Demokratsku partiju socijalista da objasni iz kojeg razloga su odustali od ovog projekta, "ali i da kažu zbog čega nijesu realizovani i brojni drugi projekti, među kojima su:

Jadransko-jonski put,

rekonstrukcija velikog broja ulica u Glavnom gradu,

rezervoar na Dajbabskoj gori, kao i dva nova groblja ispod nje,

rekonstrukcija Kuslevove kuće, Doma kulture na Koniku, te sportske dvorane u Zeti i Tuzima".

Osim toga, pozivaju ih i da objasne javnosti zbog čega, kako kaže, nije urađeno ništa u oblasti organske prozvodnje, izgradnje mljekare, hotela i motela za djecu na Veruši, te lovačkog doma na Barutani, kolektora u Tuzima i pogona za tretman guma.

„Parlamentarni izbori su blizu i sasvim smo sigurni da ćete se naredne godine aktivirati i početi realizaciju nekog od pomenutih projekata, ali naši građani nijesu naivni i sve više uviđaju da se na vas ne mogu osloniti“, zaključili su iz SNP-a.   

Portal Analitika