Region

(FOTO) Pas izgrizao nogu dječaka, povrede okarakterisane kao lakše

Dječak iz Sarajeva, učenik osmog razreda osnovne škole, zauvijek će pamtiti sinoćnji odlazak u cirkus koji se nalazi na Alipašinom Polju, jer ga je zvjerski napao pas u vlasništvu cirkusa.
(FOTO) Pas izgrizao nogu dječaka, povrede okarakterisane kao lakše
KlixIzvor

Prava drama odvijala se u utorak naveče u krugu cirkusa Bella koji se već nekoliko sedmica održava nedaleko od RTV doma.

 

cirkus

 

Prema riječima svjedoka, dječak se kretao prema ulazu u cirkus kada je na njega skočio pas koji je bio vezan. Oborio ga je na zemlju i počeo ujedati pri tome mu nanijevši povrede na butini. Fotografije koje su stigle na našu adresu dovoljno govore koliko je situacija bila opasna.

 

ugriz1

 

Na teren su izašli policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, a nakon medicinskog tretmana povrede su konstatovane kao lakše.

 

ugriz22

 

"Nije bilo standardnih oznaka "čuvaj se psa" i nije bilo adekvatne ograde. Iako je bio vezan, pas je imao prostora da skoči na dječaka i počne ga gristi. Čuli smo da se u ovom cirkusu dogodio isti slučaj prošle godine u Mostaru", rekao nam je čitatelj koji je kazao da su nakon ovog nemilog događaja odgovorni u cirkusu počeli postavljati sigurnosnu ogradu i oznake.

Portal Analitika