Zdravlje

Fale doktori, uvode elektronsko zakazivanje

Ministarstvo zdravlja počelo je kontrolu rada zakazivanja specijalističkih pregleda u domovima zdravlja nakon čega će uvesti sistem elektronskog zakazivanja na primarnom nivou, jer se dešava da građani na ultrazvuk i snimanje rentgenom čekaju više od dva mjeseca.

 Fale doktori, uvode elektronsko zakazivanje
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva zdravlja za „Dan“ je saopšteno da u kontinuitetu analiziraju način zakazivanja pregleda, kod specijalista na sekundarnom i tercijarnom nivou kroz jedinstvenu platformu za zakazivanje pregleda.

Analiziraju i zakazivanje pregleda kroz servis e-zakazivanje koji se koristi na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Iz Ministarstva zdravlja ističu da Domu zdravlja Podgorica nedostaje određeni broj timova izabranih ljekara zbog povećanja broja stanovnika i privremenih dolazaka pacijenata iz drugih mjesta. –

Kako su kazali broj timova izabranih doktora projektovan je na osnovu broja zdravstvenih kartona registrovanih pacijenata i u potpunosti je u skladu sa tim.

"Broj pacijenata koji su privremeno u Podgorici, a koji nijesu odjavili mjesto prebivališta iz drugih opština, a ostvaruju zdravstvenu zaštitu u Podgorici, predstavljaju dodatni izazov za nesmetano funkcionisanje DZ Podgorica sa adekvatnom količinom kadra", navode iz Ministarstva.

Prema ranijim podacima Fonda za zdravstveno osiguranje i Doma zdravlja, u glavnom gradu je godišnje oko 20 hiljada građana iz drugih gradova koji u Podgorici dobijaju zdravstvenu zaštitu, za koje je potrebno dodatnih deset timova izabranih ljekara.

Prema podacima tih institucija, u Podgorici pravo na zdravstvenu zaštitu ima 203.045 osiguranika.

Portal Analitika