Društvo

Otvoren poziv za Školu samostalnog života za OSI

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva zainteresovane osobe s invaliditetom  da se prijave za učešće u Školi samostalnog života koja će biti održana u periodu 27-31. oktobra 2019.
Otvoren poziv za Školu samostalnog života za OSI
Portal AnalitikaIzvor

Škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a pratiće je i radionice, prikazivanje filmova, vježbe i rad u grupama.

Namjera je da se kroz Školu samostalnog života osobe s invaliditetom, posebno mladi s invaliditetom upoznaju s filozofijom samostalnog života, uslugama podrške za život u zajednici, kako definisanim u crnogorskom zakonodavstvu, tako i onim koje prepoznaje međunarodna praksa, principima samostalnog življenja, uticaju porodice, medija i društva na odnos prema invaliditetu i prihvatanju invaliditeta. Na Školi će se čuti i lične priče osoba s invaliditetom koje žive po principima samostalnog života i upravljaju sopstvenim životom.

UMHCG je do sada organizovalo dvije generacije Škole i obje prate mladi koji su se nakon učešće u Školi osamostalili. Zato vjerujemo da je pored pružanja konkretne podrške i usluga za život u zajednici učešće na ovakvoj Školi značajno da ohrabrivanje promjena u sopstvenom životu. 


Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije, najkasnije do 1. oktobra 2019. na mejl adresu: freedomofchoiceil@gmail.com s naznakom Prijava za Školu samostalnog života.

Portal Analitika