Zanimljivosti

Novčanice biznismena letjele po putu, poziva sve da mu vrate novac

Novčanice koje su se juče razletjele po Branimirovoj ulici u Zagrebu, izazvale su haos i pomamu vozača koji su doslovce nasred ceste zaustavljali automobile i trčali za novcem.

Novčanice biznismena letjele po putu, poziva sve da mu vrate novac
Vijesti.hr/Radio SarajevoIzvor

Novac je pripadao Ivici Ivecu, biznismenu iz Zagreba kojem je to bio pravi petak 13. jer je novčanik s nekoliko hiljada kuna u žurbi ostavio na krovu automobila.

Ostalo je zabilježeno na snimku koji je napravio advokat koji se našao na mjestu događaja, a na kome se vidi kako ljudi mahnito skupljaju novac po putu.  

"Iza 14 sati sam dobio poziv od, tada meni još nepoznatog, Tomislava Zorića. Rekao mi je da je pronašao moj novčanik na Branimirovoj. Ja sam u tom trenutku bio udaljen par stotina metara ili minut autom prema gradu. Lako se moglo doći do mene jer su dokumenti ostali u novčaniku, kartice i karte za Dinamovu utakmicu", ispričao je za Vijesti.hr Ivica Ivec kojemu se do danas niko od osoba sa snimka koje su uzele novac nije javio. 

No, dobio je mnoge pozive poznanika koji ga nagovaraju kao i prijatelji i porodica da sve prijavi policiji jer "poštenjake" koji su uzeli njegov novac, s obzirom da postoji snimak, ne bi trebalo da bude teško pronaći.

"Vidi se telefonski broj na crvenom kombiju, na drugom autu tablice i slično. Ozbiljno razmišljam da sve prijavim policiji, no još ću malo pričekati, možda se neko danas javi", kaže Ivec koji je srećan da mu je spašen novčanik.

Koliko je tačno imao u novčaniku, nije siguran, no procjenjuje da je bilo između četiri i pet hiljada kuna, a ostalo je svega 100 kuna. 

"Moja priroda posla je takva da uvijek moram imati keš sa sobom. Kažu i da se greške skupo plaćaju, pa je to valjda eto i moj slučaj", zaključuje Ivec sa smiješkom.

Portal Analitika