Društvo

Drugi dan REACT kampa: Mladi su snaga društvenih promjena

Tokom drugog dana kampa REACT 2019, koji se ove godine održava na Žabljaku, bilo je riječi o mladima i njihovoj ulozi u političkim i društvenim procesima.
Drugi dan REACT kampa: Mladi su snaga društvenih promjena
Portal AnalitikaIzvor

Učesnici su se složili da je ovo nezaobilazna tema jer su mladi ljudi koji dolaze na kampu puni potrebe za novim saznanjima i spremni da svoje znanje podijele sa svojim vršnjacima.

Jedan od predavača bio je i direktor Direktorata u Ministarstvu sporta Crne Gore Nenad Koprivica, koji je kazao da je Ministarstvo sporta i mladih jd osnivanja posvećeno unapređenju položaja mladih.

“Učešćem na ovakvim kampovima i na drugim sličnim regionalnim inicijativama trudimo se da što više razgovaramo sa mladim ljudima i da mladi prije svega budu naši partneri i da ih posmatramo više kao jedan resurs i jednu snagu za društvene promjene koje će svima nama biti od koristi”, istakao je on.

Profesor Đorđije Blažić, govorio je o izazovima koji očekuju Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, gdje je htio, kako je kazao da prestavi hronologiju pristupnog puta koji je počeo 2000. godine.

“Mladi bi već sada trebalo da su uključeni u to šta predstavlja proces pridruživanja EU i u kom pravcu treba da se ide. Ovaj kamp je veoma važan za takve stvari iako ne možete naučiti sve za pet dana, jer ne možete naučiti sve ni za četiri godine na fakultetu, ali kada imate dobru osnovu onda lako možete da se nadograđujete. Ovim mladim ljudima je previse priče o problemima i treba ići na spajanje”, istakao je Blažić.

Portal Analitika