Društvo

(VIDEO) Roditelji učenice OŠ "Dragiša Ivanović" najavljuju tužbu

Roditelji učenice škole "Dragiša Ivanović" koja je prethodnih dana predmet tekstova u vezi sa navodnim nacionalističkim ispadima, za TV Prva najavljuju tužbu.
(VIDEO) Roditelji učenice OŠ "Dragiša Ivanović" najavljuju tužbu
Portal AnalitikaIzvor

Oni su kazali kako porodica prolazi kroz veoma teške trenutke zbog iznijetih neistina.

Ovaj događaj za TV Prva prokomentarisali su i drugi roditelji čija djeca pohađaju tu školu.

"U ime roditelja odgovoro tvrdim da ništa nije bilo od navedenog incidenta. Niti je majka bila niti je dječak bio na dodjeli diploma tako da je to prva stvar koja je izmišljena i iz koje se vidi da od te priče nema ništa", kazala je Vesna Dakić, majka jednog od učenika.

Direktor Škole Niko Ričević istakao je da je potpuna neistina to što se pisalo po portalima.

"Mi smo školu završili sa nastavom 10.juna. Knjižice su se dijelile 25.juna apsolutno mirno bez ikakvog incidenta. Ne bih više da ulazim u priču je li tačno ili nije ja sam vidio da je ovo potpuno izmišljena priča", istakao je on.

Podsjećamo, portal IN4S objavio je optužbe koje je iznijela Tanja Đukić, majka dječaka iz istog razreda. Đukić optužuje djevojčicu da je imala nacionalističke ispade usmjerene ka učenicima srpske nacionalnosti.

"Incident se dogodio i trajalo je veoma dugo, bez intervencije članova škole. I sve što se odnosi na mog sina je tačno. Uz dodatak da je učenica K.P., koja je vinovnik incidenta, nosila majicu sa oznakom „HOS - Za dom spremni”.

Takođe, sporni letak, kojim se poziva na progon Srba, može da se vještači, jer nije ga moj sin crtao, niti ja. Ukoliko je druge roditelje strah da govore o ovome - mene nije, jer je sve tačno i prevršilo je svaku mjeru. Takođe, učenica K.P. je na dodeli svjedočanstva pjevala ustašku pjesmu „Čavoglave”, kazala je Đukić.

Direktor škole rekao je da sa sigurnošću može govoriti o namjernom pokušaju uznemiravanja javnosti na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, za šta je ta škola iskorištena kao sredstvo.

Dajući primjer kaže kako se u optužbama Tanje Đukić navodi dežurni nastavnik – izvjesni Milisav Banović, ali da čovjek sa takvim imenom ne radi u školi.

Raičević kaže da je zadovoljan što su nadležni reagovali brzo, jer je tužilaštvo najavilo istragu. Dodaje da je uvjeren da će biti sankcionisani svi oni koji pokušavaju politički da se, kako je zaključio, okoriste zloupotrebom djece, škole i čitavog sistema obrazovanja.

 

Portal Analitika

Komentari (13)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Lolo
30.06.2019. 02:42

Treba ovoga Gojka malo uves u brazdu. Prećera je odavmo, bia bot

96
3
P Pečičanin
29.06.2019. 21:57

Ovakve nabijeđene i uvrijeđene nazovi srbe treba zaštiti od njih samih. Umišljeni i potlačeni narod kao pod turcima. Sve heroj do heroja.

83
3
I Iko
29.06.2019. 21:57

Srpski vrač Amfilohije (kako ga naziva neograd. štampa) ima svoje pionire pri crkvi, uče ih mržnji prema CG. Ovo je sve dio zadatka "ugroženih ", kako bi rekli iz Dfa.

161
7
J Joko
29.06.2019. 21:54

Glavno je prosuti laž. Srpski je lagati i mrzjeti. Zlatica je inače leglo ekstremista Df, Snpa.

93
5
a aleksandar b.
29.06.2019. 21:32

Ajmo zbog takvih propagandi po zakonu ta televizija može da se zatvori i eliminiše iz države , što se čeka ????

165
13
O Oravo
29.06.2019. 10:33

Brate Radovane alijas Gojko - rijec "eliminacija" je trade mark vezan za Srebrenicu, Strpce, Vukovar, Sarajevo, Kosovo... slobodno nastavi niz Raicevicu...

106
3
? ?
29.06.2019. 10:33

Vidiš da sam pogodio da voliš i da ti je poznato značenje riječi, eliminacija. Ti si nabrojao mjestam gdje su vršeni zločini od strane Srba, samo si zaboravio da nabrojiš ona gdje ste vi zločine vršili nad Srbima i to mnogostruko brojnije i to ponovljeno, jednom od 41-45, a onda opet od 91-95. godine, s jednom razlikom, koja je tebe očigledno iznenadila, da Srbi nijesu devedesetih pristali da dobrovoljno poturaju svoje vratove i glave, pod vaše kame i maljeve, kao četrdeetih.

6
66
R Rile
29.06.2019. 10:33

Ne znam sta je to sporno u pjesmi bojna cavoglavw dje Marko sa emocijama opisuje kako se treba boriti za slobodu od okupatora

4
6