Politika

Milačić o sastanku sa Vučićem: Apostrofirao sam obračun sa Crkvom

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić učestvovao je danas na sastanku predstavnika srpskog naroda iz regiona koji je održan u Kraljevu, a čiji je domaćin bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Milačić o sastanku sa Vučićem: Apostrofirao sam obračun sa Crkvom
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske, ali i sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona je ohrabrujući, rekao je Milačić nakon dvoiposatnog sastanka, saopšteno je iz ove partije. 

"Format ovakvog sastanka koji, između ostalog, ima za cilj i osnaživanje odnosa predstavnika srpskog naroda u regionu je nešto što je prijeko potrebno i to je, rekao bih, jedinstven stav svih nas.

S tim u vezi, cijenim napore predsjednika Srbije što je uspostavio ovu praksu, počevši od susreta od prije par godina u Novom Sadu.

U svom obraćanju apostrofirao sam nekoliko ključnih teza koje se odnose na težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, prije svega misleći na obračun vladajućeg DPS-a sa našom Crkvom, ali i predstojeće izbore koji će se, ukoliko nešto na vrijeme ne uradimo, održati u neslobodnim uslovima.

Istovremeno, istakao sam i značaj popisa koji će se održati 2021. i koji sam po sebi ima veću važnost od bilo kojih izbora.

Takođe, od velike važnosti, i to sam istakao na sastanku, jeste kako medijsko, tako i osnaživanje pozicije našeg naroda u domenu obrazovanja. Prijeko je potrebno, ako već država uništava srpski jezik i srpski identitet, uraditi sve da kroz osnivanje srednjih škola i fakulteta zaštitimo našu djecu, naš jezik i našu kulturu. Tako bismo spriječili proces identitetskog “klanja” kojem su izložena naša djeca, recimo u pogledu onoga što im se plasira u domenu novo-crnogorskog jezika", naveo je Milačić. 

Kako je kazao, naglasio je "da sloga i jedinstvo opozicije u Crnoj Gori, u domenu onih političara koji predstavljaju srpski narod, nema alternativu, te da na tome svi zajedno moramo da radimo, zato što nam je, u suštini, isti cilj". 

 

Portal Analitika