Društvo

Glavni grad će se maksimalno angažovati na završetku prve faze Autoputa

Gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović sastali su se sa Aleksandrom Žurićem, predsjednikom Odbora direktora „Monteput“, Jonuzom Mujevićem, izvršnim direktorom i Goranom Vujovićem, direktorom PJ Autoput Bar-Boljare, kako bi razgovarali o izgradnji nastavka Bulevara Vilija Branta na Zlatici, odnosno petlje koja počinje na Bulevaru Vilija Branta kružnim tokom, nastavlja se nadvožnjakom preko željezničke pruge, zatim platoom za naplatne rampe 500m ka Kolašinu odakle će ići skretanje za Autoput.
Glavni grad će se maksimalno angažovati na završetku prve faze Autoputa
Portal AnalitikaIzvor

“Veoma je važno da se na pravi način do kraja dovede postupak koji je ostao na Zlatici u sklopu završetka prve faze Autoputa. Gradska uprava taj momenat mora dočekati spremna. Ovo je projekat koji ne samo da pruža priliku ljudima sa sjevera koji će se bolje povezati s Glavnim gradom, već ima i ekonomsku perspektivu. Mi već imamo interesovanja jednog broja ozbiljnih investitora za razvoj biznisa na Zlatici. Grad je maksimalno angažovan po ovom pitanju. Apslolutno smo spremni da naše kadrovske i finansijeske resurse, u skladu sa našim nadležnostima, u partnerstvu sa “Monteputem” i Vladom Crne Gore, stavimo u funkciju izgradnje Autoputa i pristupnih saobraćajnica, uključujući Bulevar Vilija Branta”, istakao je gradonačelnik Vuković.

Predsjednik Odbora direktora Žurić se zahvalio Gradonačelniku što gradska uprava s posebnom pažnjom pristupa ovom projektu, bez obzira na širok dijapazon poslova kojima se bavi. On je sa prisutnima podijelio informacije o postupku projektovanja Bulevara Vilija Branta. “Ovaj projekat ima i ekonomske efekte. Najznačajniji investitori tu vide novu priliku za širenje poslovanja, što nama utiče na rješavanje glavnog problema, a to je otvaranje novih radnih mjesta”, zaključio je Žurić.

Predstavnici Monteputa istakli su da je raspisan međunarodni tender koji će značiti širu mogućnost elektrosnadbijevanja i za periferni dio Glavnog grada i za sjever zemlje. Za Glavni grad ovo je veoma bitno, jer će kroz ovaj projekat nastojati da se rješi višedecenijsko pitanje kvalitetnijeg snadbijevanja električnom energijom na ovom dijelu teritorije Podgorice. “Na tom potezu radi se 110 kilovatna trafostanica koja sa svojim karakreristikama obezbjeđuje duplo napajanje za Zlaticu i skoro pola Podgorice, a i sigurnost napajanja će se na taj način povećati”, istakao je izvršni direktor Mujević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.