Društvo

Nikčević traži da MVP povuče rješenje o njenom opozivu

Mirna Nikčević danas se obratila otvorenim pismom ministru vanjskih poslova Srđanu Darmanoviću, kojim ga obavještava da će "tužiti MVP i tebe lično za sav mobing, primitivizam, linčovanje koje je nadamnom izvršeno, a sve ovjereno tvojim potpisom, na pravno nevaljanim rješenjima".Nikčević traži da MVP povuče rješenje o njenom opozivu
Antena M/Portal AnalitikaIzvor

Opozvana službenica MVP zamjera ministru što je dopustio da je "čereče srpski i crnogorski tabloidi, ne mareći za posljedice po moje psiho-fizičko zdravlje, moje dijete i moju familiju".

Nikčevič, pored ostalog, i izrazito lično intoniranom obraćanju, kaže da je MVP ne zanima, te da ne postoji ni jedan element za opoziv, "jer vi ste samo tražili žrtvu da bi pokazali sebe kao 'politički korektne' oportuniste".

Potom, navodi činjenice koje smatra ključnim za karakter stavova koji su posljednjih sedmica postali predmet brojnih interpretacija i komentara u srpskoj i crnogorskoj javnosti:

1. Moja prepiska s prijateljicom je privatna rasprava.

2. Zašto ste baš odabrali mene i zašto sankcije meni, a sav medijski šljam je izgovorio višetomnu enciklopediju uvreda, psovki i vulgarnosti.

3. Izjava nije dana u svojstvu službenika Ministarstva, niti bilo kojim dijelom ušla u opis obaveza i radne discipline, tako da je bilo koja kazna lična i privatna, kao kazna za parkiranje i PRIVATNE JE PRIRODE.

Ministarstvo ima pravo kritika i sankcija ukoliko sam povrijedila poslovni kodeks, a u ovom slučaju, moja izjava nije SLUŽBENA nego privatna rasprava, tako da je Ministarstvo podleglo pritisku “fake” medija i povrijedilo moje radno pravo, pravo na privatnost, jer nije bilo, u kontekstu rasprave koju sam vodila, već nametnuto uvrjedljivim vokabularom više desetina ljudi koji su vrijeđali prvenstveno mene, moju porodicu, državu, predsjednika države i moje pravo na stav. Ti sve ovo znaš i epilog može biti:

1. Moje unaprjeđenje i povlačenje nevalidnih riješenja o skraćenju mandata;

2. Moja tužba protiv Ministarstva i traženje odštete, a za koju (tužbu) je, kao što bi trebalo da ti je jasno, svaki argument apsolutno na mojoj strani;

3. Javno ograđivanje Ministarstva od navoda u INFORMERU, KURIRU, ALO-u koji čine regionalno prepoznatljivu svitu medija koji se bave kreiranjem lažnih vijesti, zbog narušavanja privatnosti, prava na slobodu ličnog stava i konačno, najvažnije, identitetskog nacionalnog prava i ugleda države, pri tom očigledno imajući namjeru da oni sami, putem govora mržnje dolivaju ulje na vatru i potpiruju međunacionalnu netrpeljivost.

I konačno, moja rasprava ni u kom kontekstu ne dotiče crnogorsko- turske odnose, a ne mogu biti kažnjena za nešto što se tretira kao privatna prepiska u CG. Tako da je Ministarstvo napravilo grešku bez presedana i želim da istu uvidi i ispravi.- piše, pored ostalog u obraćanju Mirne Nikčević ministru Darmanoviću.

 

Portal Analitika