Politika

Morbidno poigravanje sa zdravim razumom građana

Nakon skandalozne odluke Višeg i Apelacionog suda da po crvenoj Interpolovoj potjernici odbiju izručenje Saše Sinđelića Hrvatskoj iz razloga što se u vrijeme odlučivanja o zahtjevu nalazio u Srbiji, uslijedilo je još skandaloznije obrazloženje da oni po ovom zahtjevu više neće odlučivati dok ga policija ne uhapsi, saopšteno je iz Demokratskog fronta.
Morbidno poigravanje sa zdravim razumom građana
Portal AnalitikaIzvor

“Ovoliki stepen morbidnog poigravanja sa zdravim razumom građana najbolje oslikava lice i naličje crnogorskog pravosuđa. I onda premijer Duško Marković juče u Parlamentu saopštava da je izbor članova Sudskog savjeta prioritet nad prioritetima kako bi se nastavilo sa ovom institucionalnom hajdučijom. Upravo iz ovako protivustavnog, protivzakonitog i nelegitimnog Sudskog savjeta proističu kriminalne odluke poput ove o neizručenju Saše Sinđelića Višem i Apelacionom sudu. Zbog toga javno pitamo minsitra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da li će nakon odluke, a kasnije i obrazloženja Višeg suda uhapsiti Sašu Sinđelića po crvenoj Interpolovoj potjernici kako bi se obnovio postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj”, ističe se u saopštenju DF-a.

Kako se dodaje, “pošto je više nego očigledno da se u ovom trenutku igra ping pong čiji je Saša Sinđelić, očekujemo jasno izjašnjenje Mevludina Nuhodžića da li će uhapsiti Sašu Sinđelića zbog ubistva Mirka Fotesa za koje je osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora”.

“Ukoliko ga ne uhapsi, onda će Mevludin Nuhodžić postati još jedan od saučesnika ove vulgarne farse u pravosuđu koja svakim danom dobija najprizemniji oblik zastiđa. Ali i to će biti jasan pokazatelj za DF da otpočne još odlučnije raskrinkavanje svih aktera ovog kriminalnog udruživanja koje je imalo za cilj zabranu našeg političkog saveza ne bi li se nastavila nesmetana diktatura braće Đukanović. U tom raskrinkavanju nećemo nikog poštedjeti, od glavnih protagonista, do članova njihovih porodica koji su ogrezli u kriminalno poročnim aktivnostima koje će javnost vrlo brzo saznati, kako kroz djelovanje u Skupštini, tako i kroz druge vidove javnog djelovanja”, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.