Svijet

Boris Džonson pod pritiskom da objasni bračnu svađu i dolazak policije

Favorit za mjesto britanskog premijera Boris Džonson je pod pritiskom da javnosti objasni bračnu svađu u njegovom domu i dolazak policije na poziv susjeda zabrinutog zbog bučne rasprave praćene kricima i lupanjem vratima.
Foto: REUTERS/Francois Lenoir
Foto: REUTERS/Francois Lenoir
N1Izvor

Susjed je pozvao policiju u noći između četvrtka i petka nakon što je čuo žestoku svađu u domu Džonsona i njegove partnerke Keri Sajmonds u južnom dijelu Londona.

Prema anketi nedjeljnika Mejl on sandej, ta afera je uticala na pad popularnost Džonsona kod britanskih glasača, ali se čini da je zadržao podršku konzervativaca u borbi za mjesto lidera stranke i mjesto premijera. Njegov protivnik u toj trci je šef britanske diplomatije Džeremi Hant.

Oko 160.000 članova vladajuće Konzervativne stranke do kraja jula će izabrati novog lidera koji će zamijeniti Terezu Mej.

Džonson je juče odbio da odgovori na pitanje o svađi tokom predizborne kampanje u Birmingemu.

"Ne vjerujem da ljudi žele da čuju takve stvari", rekao je jednom novinaru i dodao da je bolje baviti se političkim pitanjima i primjenom Bregzita.

Međutim, član Konzervativne stranke Malkolm Rifkind ocijenio je danas da se ne kaže "nemam komentar" kad je u pitanju dolazak policije.

"To znači da se možda nešto krije", rekao je Rifkind za radio BBC.

Alan Dankan, bivši državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova kada je Džonson bio šef diplomatije, izjavio je da Džonson ima "manjak discipline" tokom čitave karijere i dodao da "iznad njegove glave uvijek lebdi veliki znak pitanja".

List Gardijan prenio je da je policija posjetila dom Borisa Džonsona i da se iz stana, prema navodima susjeda, čuo glas Keri Sajmonds koja ja vikala "Izlazi iz mog stana".

"Policija je otišla na lice mjesta i razgovarala sa stanarima. Policajci nisu primijetili nikakav prekršaj niti neki razlog za zabrinutost, tako da nisu imali razloga da intervenišu", navela je policija.

Susjed koji je iz svog stana čuo svađu, rekao je Gardijanu da je tri puta pokucao na vrata stana Borisa Džonsona, ali mu niko nije otvorio.

Portal Analitika