Društvo

Vlada odobrila kolektivni ugovor RTCG

Vlada je usvojila Informaciju o zaključivanju kolektivnog ugovora Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sa Predlogom kolektivnih ugovora i dala saglasnost na potpisivanje.
Vlada odobrila kolektivni ugovor RTCG
MinaIzvor

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović rekao je da finansijski, politički i institucionalno nezavisan Javni servis predstavlja jedan od najvažnijih subjekata demokratskog društva.

"Usvajanje kolektivnog ugovora nedvosmisleno doprinosi tome da on i dalje ostane takav", rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare nakon sjednice.

On je objasnio da se kolektivnom ugovorom uređuju prava i obavaze zaposlenih, kao i prava i obaveze RTCG prema zaposlenom.

"Ugovor sadrži tabelarni prikaz radnih mjesta i koeficijente složenosti predviđene za ta radna mjesta, čime se doprinosi boljem položaju zaposlenih i lakšem ostvarivanju njihovih prava", rekao je Bogdanović.

On je istakao da usvajanje novog kolektivnog ugovora ne ugrožava sistem finansiranja RTCG, ni za ovu, ni za narednu godinu, i da postojeći model finansiranja obezbjeđuje održivost čitavog sistema.

Portal Analitika