Društvo

Vlada odobrila kolektivni ugovor RTCG

Vlada je usvojila Informaciju o zaključivanju kolektivnog ugovora Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sa Predlogom kolektivnih ugovora i dala saglasnost na potpisivanje.
Vlada odobrila kolektivni ugovor RTCG
MinaIzvor

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović rekao je da finansijski, politički i institucionalno nezavisan Javni servis predstavlja jedan od najvažnijih subjekata demokratskog društva.

"Usvajanje kolektivnog ugovora nedvosmisleno doprinosi tome da on i dalje ostane takav", rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare nakon sjednice.

On je objasnio da se kolektivnom ugovorom uređuju prava i obavaze zaposlenih, kao i prava i obaveze RTCG prema zaposlenom.

"Ugovor sadrži tabelarni prikaz radnih mjesta i koeficijente složenosti predviđene za ta radna mjesta, čime se doprinosi boljem položaju zaposlenih i lakšem ostvarivanju njihovih prava", rekao je Bogdanović.

On je istakao da usvajanje novog kolektivnog ugovora ne ugrožava sistem finansiranja RTCG, ni za ovu, ni za narednu godinu, i da postojeći model finansiranja obezbjeđuje održivost čitavog sistema.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.