Politika

Ministarstvo odbrane odgovorilo Vulinu: CPC istorijska činjenica, nepoznavanje prava škodi

Ministarstva odbrane Crne Gore poručilo je srpskom ministru  Aleksandru Vulinu da je autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva istorijska činjenica navodeći  da “da neznanje škodi”.
Ministarstvo odbrane odgovorilo Vulinu: CPC istorijska činjenica, nepoznavanje prava škodi
Antena MIzvor

Na upit Antene M za komentar jučerašnje izjave srpskog ministra odbrane, PR služba crnogorskog Ministarstva odgovorila je:"Ministar Vulin bi morao da da zna da i nepoznavanje istorije, kao i nepoznavanje prava, škodi”.

“Da zna istoriju Crne Gore, znao bi da je Crnogorska autokefalna crkva istorijska činjenica.U Sintagmi iz 1855. pod rednim brojem 9 na popisu autokefalnih crkava. U Ustavu knjaževine Crne Gore, takođe, definisana kao autokefalna. Za ovu priliku dovoljno, jer bi navođenje još hiljada dokumenata koji to potvrđuju, kolegu Vulina moglo odvojiti od redovnih aktivnosti,"navodi se u reagovanju.

U reagovanju na odgovor crnogorske vlade na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o “velikoj Albaniji” i ne smije ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado miješa u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
C Cuce
14.06.2019. 13:27

Gospodinu Boskovicu, "Pjesnik i Vila" Kralja Nikole, jesi li citao?

6
109
M Mozda Ezopa!
14.06.2019. 01:48

Vjeruje on i u Ezopa i bracu Grim i naravno (bre!) u Nebesku Veliku Srbiju. Teska je to BOLEST, prijatelju.

2
0
F FreeMontenegro
14.06.2019. 13:40

cuce kralju, jesi li cita Gospodare Prstenova?

7
0
V Vlaška histerija
14.06.2019. 12:01

Zajedno sa svojim kolegama iz SANU, Ljubomirom Tadićem, Dobricom Ćosićem i sličnima, početkom 2005. godine osnovao je Pokret za zajedničku državu ne bi li sprečio Crnu Goru da povrati svoju nezavisnost. Sve pod patronatom Bećkovićevog vrlog prijatelja Vojislava Koštunice, kog smatra ozbiljnim političarem jer se nasmejao jednom u životu, kad je zgrabio kalašnjikov u junačke ruke. To je onaj isti kog su Bećković i družina branili od suda kad je trebalo da svedoči o ubistvu Zorana Đinđića, onaj pod čijim je patronatom razularena rulja palila i uništavala Beograd, obijajući usput radnje, kradući patike, sve zarad povratka Kosova u okrilje Srbije. Bećković je izmislio da mu Crna Gora nije ništa, jer se priklonio velikosrpskoj politici još u vreme Miloševićevog uspona. Kud gazda okom, tu Bećković skokom. Malo mu je bilo pozivanje na krv u ostroškom govoru 2000. godine, kad je izložio svoju teoriju o svesrpstvu: "Srpski narod je jedini narod koji se latinio, turčio, crnogorčio

118
2
R Rašo
14.06.2019. 11:46

Oni da su išta znali nebi bili u poziciju u kojoj su danas. No ne samo što ne znaju, već se poboče i nagnu glavu kao da će da se bodu sa nekim. Ali mi takvih ovamo nemamo pa će ih vrat zaboljet čekajući.

115
2
L LUKA P
14.06.2019. 11:37

Kako bi Vulin znao istoriju, kad je učio po skraćenom kursu, kao što je služio vojsku.

117
3