Društvo

U Nikšiću otvoren Klub za starije

Crveni krst u Nikšiću otvorio je Klub za starije, prvenstveno njihove aktiviste, ali i za sve koji žele da se bave društveno–korisnim aktivnostima i da budu dio te organizacije.
U Nikšiću otvoren Klub za starije
MinaIzvor

Sekretar Crvenog krsta u Nikšiću, Ana Macanović, kazala je da će Klub svakodnevno okupljati 20 pripadnika starije dobi, s obzirom na veliki broj aktivista, za koje će biti organizovane radionice i programi.

„Ljekari, naši volonteri, konstantno će biti na usluzi starijim ljudima koji će ovdje boraviti, što kroz radionice, što kroz olakšavajuće preglede na koje neće morati da čekaju. Radionice će biti različite, a ima interesovanja i za obuku u plesu“, rekla je Macanović na otvaranju Kluba.

Aktivisti Crvenog krsta, kako je podsjetila, do sada su se prioritetno bavili brigom o starim ljudima u gradskom području i na selu, obilazeći ih sa ljekarima.

„Klub je otvoren u prostoru koji su koristili mladi Crvenog krsta, a sada će se u prostorijama prije podne okupljati stariji, a u poslijepodnevnim satima omladina“, rekla je Macanović.

Početak rada Kluba označila je radionica čija je tema bila nasilje nad starijim ljudima, koje su održale aktivistkinje Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Šofranac i psiholog Nađa Milović.

Jedan od volontera Crvenog krsta, Dragan Nikolić (66), podsjetio je da je od petog razreda osnovne škole aktivista te organizacije, koja je sinonim za humanitarni rad i pomoć.

Nikolić je, kako je naveo, aktivan i kroz dobrovoljno davalaštvo krvi, koji je samo segment rada Crvenog krsta, kao i kroz realizaciju nekih od projekata i radionica o zdravim stilovima života.

I aktivista Novica Pejović ukazao je na značaj otvaranja Kluba i ocijenio da i oni koji su ostarali još uvijek žude za akcijama Crvenog krsta.

„Poznato je da je Crveni krst Nikšića imao jednu od najboljih i najuspiješnih uloga u vrijeme devedesetih godina, kad je bio veliki broj izbjeglica u ovom gradu, kao i siromašnih građana. Našlo se mogućnosti da se praktično svakom pomogne, koliko toliko, tako da je malo ko otišao iz ovih prostorija, a da nije bio zadovoljan“, podsjetio je Milović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.