Društvo

48. IFTDO svjetska konferencija iz oblasti ljudskih resursa u Sarajevu

Sarajevo je domaćin još jedne globalne konferencije, a ovaj put je riječ o 48. IFTDO konferenciji na temu: „Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije“, koja će se održati od 24. do 26. juna 2019. godine u hotelu “Hills”. 

48. IFTDO svjetska konferencija iz oblasti ljudskih resursa u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Organizator konferencije Origin Europe u sklopu ovog događaja želi Sarajevo staviti na svjetsku mapu dijaloga o pitanjima korištenja naprednih tehnologija u osiguranju ličnog razvoja, efikasnosti ljudskog rada i povećanju produktivnosti. „Zapadni Balkan treba da iskoristi svoju šansu, te je IFTDO platforma koja može koristiti za prenos dobrih poslovnih praksi i umrežavanje sa ključnim akterima na svjetskom tržištu“, poručila je Jasna Korda, direktorica kompanije Origin Europe, organizatora konferencije. IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. u Ženevi u Švajcarskoj sa ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj. 

Konferencija u Sarajevu će okupiti preko 400 učesnika iz 50 zemalja širom svijeta, te će kroz četiri dana ponuditi brojne treninge sa preko 20 stručnjaka i stručnjakinja koji će sa nama podijeliti svoja iskustva o digitalnoj transformaciji u organizacijama, korišćenju potencijala kreativnih umova te o inovacijama u upravljanju ljudskim resursima. Neki od govornika na konferenciji su Šeik Mohammed bin Saqr Al Qasimi, osnivač Sunnylanda, Martin Lexa, izvršni potpredsjednik Molnlycke Health Care, Dr. Guruvayurappan PV, potpredsjednik kompanije Omega Health Care, Valentin Ilievski, potpredsjednik Messer grupe za Jugoistočnu Evropu, Dione Williams, lider u HR transformaciji kompanija te dr. Louise O’Nolan, savjetnica kompanije Bahrein Polytechnic. 

Svi učesnici će imati priliku da prvog dana konferencije učestvuju na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada biće usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazi koja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstva za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera. 

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji prijavu mogu izvršiti na web stranici https://www.origineuro.com/

Portal Analitika