Politika

DF: Podržavamo MCP, spremni smo položiti živote

Predsjedništvo Demokratskog fronta na danas održanoj sjednici snažno je podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo, saopštili su iz tog političkog saveza. 
DF: Podržavamo MCP, spremni smo položiti živote
Portal AnalitikaIzvor

''Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko primorske koja je kroz vjekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti,predstavlja posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda. Zbog toga smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući i pravdoljubivi narod bude u hramu Hristovog voskresenja kako bi Đavolom šegrtu koji se nalazi na funkciji predsjednika države poslali jasnu poruku da smo u odbrani naših svetinja spremni položiti i živote, jer „tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija'', saopšteno je iz DF-a.

 Kako dodaju, u tom pravcu DF će između ostalih aktivnosti, uzeti aktivno učešće i u tehničko logističkom obezbjeđivanju  prevoza iz ostalih gradova, kako bi  građanima koji tog dana žele biti u Podgorici omogućili dolazak. 

''U ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta. Zato smatramo da nisu potrebni nikakvi specijalni pozivi niti molbe, da tog 15. juna budemo u hramu Hristovog voskresenja, i poput naših slavnih predaka koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika