Region

Atraktivna hostesa ostaje iza rešetaka nakon što je zapalila automobil

Tužilaštvo Kantona Sarajevo optužilo je Naidu Karić, fatalnu hostesu s automobilskih sajmova, i njenog momka Murisa Hodžića za paljenje "golfa" Mine Hadžijusufović, atraktivne djevojke na društvenim mrežama poznatije kao Mina Mateljan.
Atraktivna hostesa ostaje iza rešetaka nakon što je zapalila automobil
Portal AnalitikaIzvor

Karić i Hodžić, prema odluci Opštinskog suda, ostaju u pritvoru, dok su Haso Mujić i Amel Jašarević, koji su takođe bili pritvoreni nakon požara, pušteni na slobodu. Oni neće biti krivično gonjeni.

Karić je ranije molila Sud da se brani sa slobode kako bi bila uz maloletno dete, koje je imalo operaciju na srcu. Žalba je, međutim, odbijena, jer je dete kod biološkog oca, piše Avaz.

Požar se dogodio 8. marta ove godine na Dobrinji, kad je vatra uništila još tri vozila. Mina Mateljan ranije je tvrdila da su joj Naida Karić i njen momak Muris Hodžić zapalili vozilo iz osvete. Tada je govorila da je žrtva osvetničkog pohoda devojke koja je godinama ljubomorna na nju i to što je iz dobrostojeće porodice.

Mina je tvrdila da ju je Naida pokušavala čak i oponašati, šminkala se i oblačila kao ona i proganjala je njene momke. Mateljan je govorila i da je sve to pokušala rešiti s Naidom, ali da je ona nije htela popustiti. Sve je kulminiralo u leto 2018, kad su se posvađale.

Portal Analitika